Ministrul Sănătății, anunț important despre redeschiderea teraselor, restaurantelor și plajelor în România

Publicat: 26 May. 2020, 08:27 Arhiva
Ministrul Sănătății, anunț important despre redeschiderea teraselor, restaurantelor și plajelor în România

Ministrul Sănătății, a declarat că terasele vor fi redeschise de pe 1 iunie dacă se va înregistra o scădere a numărului de cazuri de coronavirus. De asemenea, plajele ar putea fi redeschise de pe 15 iunie.

”În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”, spune Nelu Tătatru, citat de antena3.ro.

În privința redeschiderii restaurantelor, ministrul spune că o decizie în acest sens va fi luată după ce se va constata cum a evoluat situația odată cu deschiderea teraselor.

„Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie. Ar urma să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival. Atunci spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. 

Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi. Dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei”, a afirmat Tătaru, potrivit Digi 24.

 

Publicat: 26 May. 2020, 08:27 Arhiva
Pe aceeași temă