Mihai Neșu a dat vestea! Ce i s-a întâmplat la 9 ani după ce a rămas paralizat

Publicat: 06 Jan. 2021, 12:24 Vedete

Fostul fotbalist Mihai Neșu a dat o veste bună! La nouă ani după ce a rămas paralizat, bărbatul de 37 de ani a început să facă progrese în privința recuperării. A început să mănânce singur și să își poată mișca anumite părți ale corpului.

O veste bună la început de an! Fostul fotbalist în vârstă de 37 de ani, Mihai Neșu, a început să facă progrese mari în privința recuperării, după ce în urmă cu nouă ani a suferit un accident care l-a lăsat paralizat. Chiar dacă e nevoit să se folosească de scaunul cu rotile, Mihai Neșu a demonstrat că o atitudine pozitivă ajută întotdeauna: acum își poate folosi parțial mâna dreaptă și poate mișca alte părți ale corpului, arată Cancan.

Mihai Neșu a avut un accident în anul 2011, la un antrenament al lui Utrecht. Un coleg a căzut peste el la un duel aerian, iar în urma accidentului a suferit fractură la vertebrele cervicale. În urma acelui accident, fostul fotbalist a rămas paralizat.

„De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele.

Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine.

Mihai Neșu: ”Am terapeuți buni, care au grijă de mine”

După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi.

De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină.

Dar sunt mulțumit de cum evoluează. Cu bățul ăsta scriu pe Whatsapp. Mă mișc repede, de aia am atâtea contracturi la mușchii de la ceafă, de la spate, la mușchii de sus. De la cât folosesc bățul. Dar am terapeuți buni, care au grijă de mine”, a declarat Mihai Neșu pentru Digi Sport Special.

Sursă foto: Arhivă Ciao, capturi video Youtube

Publicat: 06 Jan. 2021, 12:24 Vedete
Pe aceeași temă