Mihai Neșu, declarații surprinzătoare: ”Dumnezeu m-a binecuvântat cu acest accident”

Publicat: 30 Apr. 2021, 09:25 Vedete

Mihai Neșu a făcut o serie de declarații, la zece ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat. Fostul fotbalist mărturisește faptul că nu regretă nicio secundă că se află în situația aceasta din prezent și că Dumnezeu, în realitate, l-ar fi binecuvântat cu acel accident.

Fostul fotbalist Mihai Neșu mărturisește că nu regretă nicio secundă că sunt zece ani de când acesta se află într-un scaun cu rotile. Mihai Neșu se afla la un antrenament când Alje Schut, colegul său de la FC Utrecht, a intrat neintenționat, iar fostul sportiv s-a accidentat grav. Pe 11 mai 2021 se fac zece ani.

“Viaţa mea înainte de accident a fost ca viaţa majorităţii tinerilor. Aveam multe vise, îmi doream să câştig mulţi bani şi să îmi cumpăr tot ce vreau. Cu Dumnezeu nu aveam nicio relaţie. Ştiam că există Dumnezeu, îmi mai aduceam aminte din când în când de el. Dumnezeu m-a binecuvântat cu acest accident. Dumnezeu mă iubește și are grijă de mine și trebuie să fiu și eu așa cum mă vrea el.

Copiii de la fundație, pe care îi întâlnesc zilnic, au suferințe fizice mult mai mari decât mine. Dar cred că sufletește ei sunt mai sănătoși decât noi toți. Bineînțeles că în primii ani mi se părea că suferința mea este cea mai mare și că niciunui om nu i se poate întâmpla mai rău decât ce am pățit eu.

Dar acum, în ultima perioadă, mărturisesc că nu am de ce să mă plâng. Și văd în jurul meu oameni care sunt sănătoși, poate, din punct de vedere fizic, dar sunt foarte nefericiți din punct de vedere sufletesc”, a spus Mihai Neșu pentru revista Familia Ortodoxă.

Un singur regret are Mihai Neșu, potrivit declarațiilor sale, și anume faptul că până la vârsta de 30 de ani nu l-a ”interesat deloc” să caute ”ce înseamnă Dumnezeu și ce scop are viața noastră”.

“Am un mare regret că până la 30 de ani nu m-a interesat deloc să caut ce înseamnă Dumnezeu și ce scop are viața noastră. Iar cei care citesc acest interviu aș dori să mă ia ca exemplu negativ pentru prima parte a vieții mele și să vadă că în orice situație, chiar și în situații atât de rele ca a mea, Dumnezeu poate să schimbe viața unui om în bine”, a mai declarat Mihai Neșu, scrie Cancan.

Mihai Neșu face progrese

Fostul fotbalist în vârstă de 37 de ani, Mihai Neșu, a început să facă progrese mari în privința recuperării, după ce în urmă cu nouă ani a suferit un accident care l-a lăsat paralizat. Chiar dacă e nevoit să se folosească de scaunul cu rotile, Mihai Neșu a demonstrat că o atitudine pozitivă ajută întotdeauna: acum își poate folosi parțial mâna dreaptă și poate mișca alte părți ale corpului, arată Cancan.

Mihai Neșu a avut un accident în anul 2011, la un antrenament al lui Utrecht. Un coleg a căzut peste el la un duel aerian, iar în urma accidentului a suferit fractură la vertebrele cervicale. În urma acelui accident, fostul fotbalist a rămas paralizat.

Sursă foto: arhivă Ciao

Publicat: 30 Apr. 2021, 09:25 Vedete
Pe aceeași temă