Mihai Neșu, declarații halucinante după ce în urmă cu 9 ani a rămas paralizat: „Scriu cu gura…”

Publicat: 16 Oct. 2020, 12:54 Vedete

În urmă cu nouă ani, Mihai Neșu își încheia în mod tragic cariera de fotbalist. Fostul fundaș stânga al Stelei a rămas paralizat în urma unui accident la unul dintre antrenamente. Deși nimeni nu se aștepta ca acesta să se mai poată recupera, iată că a primit o nouă șansă la viață și asta pentru că el nu a încetat niciodată să spere.

Pe parcursul celor nouă ani, fostul fundaș a reușit să facă progrese mici, dar de care este tare mândru. În continuare acesta s-a antrenat în fiecare zi, atât cât organismul i-a permis, iar cu timpul acesta a reușit să își folosească parțial mâna dreaptă și anumite părți ale corpului.

Acesta povestește totodată faprul că a fost nevoit să se reinventeze și din necesitate a învățat chiar să scrie cu gura.

„De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele.

Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine.

După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi.

De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină”, a povestit Mihai Neșu pentru Digi Sport Special.

Mihai Neșu este mulțumit de progresele pe care le-a făcut până acum și mărturisește faptul că gândirea pozitivă l-a ajutat mult în recuperare.

„Sunt mulțumit de cum evoluează. Cu bățul ăsta scriu pe Whatsapp. Mă mișc repede, de aia am atâtea contracturi la mușchii de la ceafă, de la spate, la mușchii de sus. De la cât folosesc bățul. Dar am terapeuți buni, care au grijă de mine”, a mai spus fostul fotbalist la Digi Sport Special.

Publicat: 16 Oct. 2020, 12:54 Vedete
Pe aceeași temă