Mihai Bendeac critica ortodocsii! Ii apostrofeaza, fara mila: ‘Dacă asta ar fi divinitatea, mă piș pe ea’

Publicat: 17 Jun. 2019, 18:49 Vedete

Vedeta Antena 1 a reusit sa isi puna in cap toti credinciosii ortodocsi cu o singura postare. Cu toate ca nu e ateu, actorul nu e nici ortodox.

Mihai Bendeac critica ortodocsii intr-o postare recenta, pe Facebook. Actorul de la Antena 1 sustine ca a renuntat la ortodoxie in urma cu 15 ani. Dar nu este ateu, ci pur si simplu a ales sa urmeze o alta religie.

Dupa ani de studiu si cercetare, dupa cum sustine chiar el, Mihai Bendeac s-a apucat sa critice ortodocsii care nu isi cunosc Dumnezeul bine. Acesta sustine ca e o ‘divinitate cretină, absurdă, veșnic îmbufnată, oricând dorea să pedepsească, să-i facă rău de ea, să-i blesteme pe generații întregi pentru o „greșeală” a cuiva’.

Mihai Bendeac critica ortodocsii

„NU sunt ateu!
Din contră … Am studiat cât am putut fizica cuantică. Depresia cu care trăiesc de o viață mă împinge la întrebări și căutări. Aceste căutări m-au dus, repet, la fizică, istorie, chimie, filosofie, religie. Conluzia mea? Divinitatea există. Punctul incipient. Generatorul infinitului (considerăm infinitul ca unică și incontestabilă constantă). Dar ia în considerare, totodată, ORICE formă de religie ca fiind o manipulare jegoasă.

Consider că decizia mea de acum 15 ani de a renunța la religia ortodoxă în care am fost botezat, a fost o decizie bună. Mi-e milă de credincioșii ortodocși. Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate cretină, absurdă, veșnic îmbufnată, oricând dorea să pedepsească, să-i facă rău de ea, să-i blesteme pe generații întregi pentru o „greșeală” a cuiva … Așa dobitoc ?! Dacă asta ar fi divinitatea, mă piș pe ea. Sunt mai bun. Și i-aș transmite că vreau neapărat în Iad.

Mihai Bendeac: ‘Dacă asta ar fi divinitatea, mă piș pe ea’

Dar … „Divinitatea”, „Creatorul”, „Punctul incipient”, „Karma Lord” -ul meu ar fi râs cu lacrimi la acest episod. Mi-e milă de voi. Și de teama voastră imaginară față de un Dumnezeu care, în vechiul testament, pune un haos de lupi pentru a ucide niște copii …
Eu cred în lucruri simple, nu în religii. Cred în bunătate, în milă față de orice ființă, în dreptate. Asta e religia mea.

Nu mai caut răspunsul. Am aflat acum câteva luni. Acum, am un singur gând ce mă ajută să lupt cu această boală sinistră numită depresie: să aduc bucurie. Prin profesia mea. Visez artă de când mă știu. Și mi-am sacrificat totul pentru ea: viață, familie, sănătate. Fă ce iubești până te omoară. Altminteri, mori acum”, a scris Mihai Bendeac, pe Facebook.

Fanii lui au reactionat instant

Dupa ce a publicat aceste cuvinte ce contin si injurii la adresa Divinitatii pe care ortodocsii o adora, Mihai Bendeac a primit raspunsuri pe masura:

„Mihai, ai descris diferenta dintre credinta si religie. Credinta e personala, religia este si a fost din totdeauna un mijloc de manipulare in masa 😉”

„preciez gandirea ta dar trebuia sa-ti dai seama ca in Romania nu ai ce discuta subiecte de genul. Imediat cand enoriasii credinciosi si spalati pe creier aud ceva legat de ceea ce cred se simt atacati si iau o postura defensiva fata de divinitate. Chiar ma uitam prin comentarii si vad unul de genul „Crede si nu cerceta”. Daca exista oameni de genul care traiesc dupa principiul ala ma mir, sincer, ca selectia naturala nu le-a venit de hac pana acum. Cu un popor atat de slab educat din punct de vedere stiintific nu ai ce discuta subiecte la care trebuie un anumit nivel de obiectivitate. Un popor indoctrinat si manipulat de religie din toate punctele de vedere. Cel mai complex lucru din Univers se afla pe umerii nostri, totusi, multi refuza sa-l foloseasca si il otravesc cu incultura si stupiditate. Cand exista oameni in secolul 21 care raspund la intrebarea „De ce ploua afara?” cu „Asa vrea Dumnezeu.” atunci stii ca e timpul sa vinzi tot si sa-ti cumperi bilet de la Elon Musk sa mergi pe Marte.”

Mihai Bendeac s-a pozat doar in boxeri, insa un detaliu intim a iesit la iveala. Fanii au reactionat imediat

„Eu cred in Dumnezeu! Cred in Dumnezeul meu care nu ma pedepseste, nu ma blesteama, nu ma judeca, nu ma uraste! Cum ar putea un parinte sa-si urasca,pedepseasca sau sa isi blesteme propriul copil?! Regulile religiei de azi sunt inventate de niste oameni fanatici si dementi! Dumenzeu este toata bunatatea, iubirea, milostenia, frumusetea la un loc!
Haideti sa fim mai buni!”

„Dacă rămâneai un anonim nu cred că te mai pisai pe nimic (poate pe garduri) dar acum big fucking star ai descoperit valențe de profet. celebritatea are si dezavantaje… pe multi i a omorât. retrage-te în munți poate scapi de depresie, prafuri sau licori! iti promit că o să râd în continuare la glumele tale”

„Băi tu mă faci să-ți vorbesc prost băi bendeac pai dacă nu ar fi existat Dumnezeu tu crezi că erai tu azi să-l judeci tu 🙄😕???”

„Friedrich Nietzsche a înnebunit căutând același lucru……într-un final crezându-se Hristos.
Necrezand …e ca și cum nu ai crede că dintr-un spermatizoid se poate forma o ființă de 2 m înălțime.”

Mihai Bendeac acuza probleme de sanatate? Ce a declarat actorul

„Mihai toti oamenii INTELIGENTI suferă de depresie . Ai văzut vreodată vreun țăran depresiv sau anxios? Un creier primitiv , submediocru nu simte mai nimic,nici măcar FRICA.
Am văzut murind țărani simpli .Mor vorbind, nu le este bine dar nu simt nicio FRICA, nici măcar în fața morții nu au anxietate sau spaime.
Omul inteligent nu poate trece prin lumea asta fără spaime și depresii .NU CERCETA ACESTE LEGI ,CA ESTI NEBUN DE LE INTELEGI ….la început omul a fost creat submediocru,fără capacitatea de a simti spaima sau capacitatea de a contacta o depresie. Conștient de realitatea fatală ( închiși din 4 parti in timpul din care nu e de iesit, V Carianopol) ,omul inteligent devine depresiv.”

„…renuntarea la religia ta e doar un pas din dezvoltarea ta…mai devreme sau mai tarziu iti vei da seama ca nu exista nimic mai presus de noi…cand toata lumea va realiza asta va fi pace in lume….”

Mihai Bendeac merge la Asia Express? Delia a ramas cu gura cascata cand a aflat ce oferta i-a facut Antena 1 VIDEO

Publicat: 17 Jun. 2019, 18:49 Vedete
Pe aceeași temă