Metroul se închide pentru prima dată în istorie! Care este motivul acestei decizii

Publicat: 06 mai 2020, 11:38 Autor: Elena News
Metroul se închide pentru prima dată în istorie! Care este motivul acestei decizii

Metroul se închide pentru prima dată în istorie! Care este motivul acestei decizii. Pentru prima dată în istorie sistemul de metrou al orașului New York va fi închis.

Din data de șase mai acesta nu va mai funcționa noaptea. Decizia a fost luată pentru a putea fi dezinfectate trenurile, în contextul epidemiei de coronavirus.

Potrivit NY Times, guvernatorul statului, Andrew Cuomo, a anunțat într-un briefing de presă schimbarea, precizând că toate stațiile de metrou din New York vor fi închise între orele 1.00 și 5.00 pe durata pandemiei de coronavirus. Nu a fost anunțată perioada pentru care e valabilă decizia.

„Este o întreprindere de anvergură. O să dezinfectăm garniturile la fiecare 24 de ore. De ce? Pentru că acesta este cel mai bun mod de a proteja sănătatea oamenilor.”, a declarat Andrew Cuomo, guvernator New York, portivit Cancan.ro.

În prezent New York-ul este focarul principal de coronavirus din SUA, cu 319.000 de cazuri de persoane contaminate și 19.145 de decese.

Metroul din New York este unul dintre cele mai vechi din lume. Acesta a fost inaugurat în 1904 și are 24 de linii și 472 de stații. Transportă, în medie, peste 5 milioane de oameni zilnic.

Publicat: 06 mai 2020, 11:38 Autor: Elena News
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă