Mesajul profesorului Vlad Ciurea la Metropola TV: „De ce consultăm fratele google care ne dă niște informații aiuristice de multe ori și nu mergem la specialist, așa cum facem atunci când avem nevoie de croitor sau de frizer?”

Publicat: 03 nov. 2021, 16:31 Autor: ileana.ghinea Life
Mesajul profesorului Vlad Ciurea la Metropola TV: „De ce consultăm fratele google care ne dă niște informații aiuristice de multe ori și nu mergem la specialist, așa cum facem atunci când avem nevoie de croitor sau de frizer?”

O întrebare, iată, care vine din partea unuia dintre cei mai respectați medici români, profesorul Vlad Ciurea. Invitat în emisiunea de Mariana Zberianu în emisiunea „60 de minute”, de la Metropola TV, medicul care a înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni” ridică o întrebare cu bătaie lungă.

Provocat să răspundă la mai multe întrebări legate de situația actuală din România, profesorul Ciurea a explicat punctual, de multe ori folosind exemplul personal n explicarea speței.

Vlad Ciurea, la Metropola TV: „Să mă ridic din pat și să merg la cea mai apropiată toaletă era o problemă reală!”

„Simțeam că se prăbușește totul, iar oboseala era fabuloasă. Să mă ridic din pat și să merg la cea mai apropiată toaletă era o problemă reală. Am realizat gravitatea situației și am mers la spital. La câteva luni de când a trecut prin această experiență, medicul neurochirurg Vlad Ciurea, le cere oamenilor să rămână în continuare vigilenți, să respecte regulile, să se vaccineze și să nu își piardă credința.”, i-a povestit profesorul Vlad Ciurea Marianei Zberianu, în cadrul emisiunii „60 de minute” difuzată de Metropola TV.

 

În plus, specialistul a explicat foarte clar faptul că sechelele infectării cu noul coronavirus pot fi, poibil, mult mai periculoase și mai greu de depășit decât infecția în sine. Specialistul a vorbit despre o serie de studii pe care le dezvoltă acum medicii din Italia, studii ajută la elaborarea unei hărți a tulburărilor neurologice.

„În funcție de cât de gravă a fost forma pe care au avut-o, pacienții trebuie să se adreseze kinetoterapeutului, neurologului sau chiar psihoterapeutul.”, continuă specialistul. „Recent, medicii italieni au făcut, o hartă a tulburărilor neurologice, suferite de pacienții Covid și au descoperit că cea mai frecventă este alterarea combinată a gustului și mirosului – la aproximativ 40% dintre pacienți, urmată de encefalopatia acută, adică o stare de confuzie mentală, pierderea atenției și a memoriei, agitație și chiar alterarea stării de conștiență – la aproximativ 25% dintre pacienți.”, a completat specialistul.

Urmărește întreaga intervenție a profesorului Vlad Ciurea în emisiunea „60 de minute”, difuzată de Metropola TV.

Publicat: 03 nov. 2021, 16:31 Autor: ileana.ghinea Life
Pe aceeași temă
×