Medicul Virgil Musta, despre momentul în care organismul unui om are un nivel mare de anticorpi, după vaccin

Publicat: 12 Feb. 2021, 15:13 Arhiva

Doctorul Virgil Musta a transmis un nou avertisment către oameni. Este vorba despre anticorpii care se formează după vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Medicul Virgil Musta susține faptul că anticorpii ajung la un nivel mare în organism abia în a treia săptămână după prima doză administrată.

”Avem deja studiul făcut pe 200 de persoane care arată că toți medicii și personalul medical care s-au vaccinat, cu excepția unei singure persoane, au făcut titru de anticorpi protectori. Mai mult de jumătate au titru înalt protector. Titrul protector capătă o valoare bună de abia după a doua doză de vaccin”, a spus medicul, la Digi24.

„Așa se explică și situația în care facem boala după prima doză, pentru că noi începem să facem anticorpi de abia de la a doua săptămână și studiul nostru a arătat că ajungem la un titru protector în 40% din cazuri la a treia săptămână după prima doză”, a mai spus medicul Virgil Musta.

De asemenea, nu toți cei care au avut virusul au făcut anticorpi: „Am avut persoane care aveau boala dovedită, forme ușoare și care am constatat că nu au făcut anticorpi. Se pare că formele severe fac imunitate mai bună decât formele ușoare”, arată Antena 3.

Noua tulpină de coronavirus are mutaţii majore

Noua tulpină de coronavirus, care a fost descoperită în Marea Britanie, stârnește îngrijorare în rândul oamenilor de ștință, întrucât aceasta a suferit mai multe mutații și se răspândește mai rapid. Potrivit oamenilor de știință care analizează genetica virusului, mutațiile includ proteina ”țepușă” pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o folosește pentru a infecta celulele umane. Deocamdată, însă, nu este clar încă dacă acestea îl fac mai infecțios.

Sursă foto: captură video Youtube

Publicat: 12 Feb. 2021, 15:13 Arhiva
Pe aceeași temă