Alertă! O nouă tulpină a COVID-19 face victime în România?! Ce spune un cunoscut medic

Publicat: 24 Jun. 2020, 08:34 Arhiva
Alertă! O nouă tulpină a COVID-19 face victime în România?! Ce spune un cunoscut medic

Alertă de gradul 0 în România! Medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu consideră că în România a apărut o nouă tulpină a COVID-19!

Potrivit acestuia, trei pacienți sibieni s-au reinfectat și au avut alte simptome față de prima oară.

„A fost chiar la terapie intensivă la prima internare, a fost unul din cazurile care a primit plasmă. Deci nu intră în discuție că testele ar fi fost false. A venit cu febră, a venit cu manifestările care sugerau infecția cu SARS CoV-2 și acesta a fost motivul pentru care a fost internat din nou. Pledez pentru ideea unei tulpini diferite și forma pe care o are pacientul în acest moment este diferită”, a declarat Victoria Bîrluțiu, șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu pentru Turnul Sfatului.

Ne putem infecta cu o altă variantă a virusului

Doctorul atrage atenție că persoanele care sunt externate și declarate vindecate se pot infecta cu o altă variantă a virusului.

„Sfatul meu ar fi și pentru pacienții externați să continue cu măsurile de protecție socială de care am tot vorbit și anterior. Și pentru noi a fost o surpriză și trei cazuri în medicină înseamnă o serie, de obicei pe care trebuie să o luăm în seamă. Nu e un accident”, a precizat dr. Bărluțiu.

„Pacientul are anticorpi, vorbesc atât de acest caz, care a fost cel mai grav, dar și de celelalte două, mai ușoare. Are anticorpi, față de prima infecție, lucru care confirmă faptul că a trecut de acea boală și că a creat anticorpi care ar fi trebuit să fie protectivi. Dar protecția nu o poate asigura față de o tulpină de virus diferită,” a explicat medicul.

Publicat: 24 Jun. 2020, 08:34 Arhiva
Pe aceeași temă