Vaccinul anti-coronavirus ar putea să nu funcționeze eficient pentru persoanele în vârstă

Publicat: 24 Jun. 2020, 08:26 Arhiva

O veste vine din partea specialiștilor. Se pare că vaccinul anti-coronavirus ar putea să nu fie bun în cazul persoanelor trecute de primele tinereți.

După ce la nivel mondial au murit aproape jumătate de milion de oameni din cauza noului coronavirus, iar alte peste 9 milioane de persoane sunt infectate cu virusul venit din China. Însă, potrivit Mediafax, vaccinul anti-coronavirus ar putea să nu dea rezultate pozitive persoanelor în vârstă. Ele prezintă cel mai ridicat risc de deces din cauza bolilor, iar oamenii de știință britanici nu le dau o șansă de recuperare, odată cu vaccinul.

Grupul bătrânilor, cel mai predispus spre infectare cu noul coronavirus

„Uneori este posibil să protejăm un grup vulnerabil, vizând un alt grup şi acest lucru, de exemplu, se face în cazul gripei”, a explicat profesorul Peter Openshaw. Astfel, următorul vaccin care va ieși pe piață s-ar putea să nu-i protejeze pe cei în vârstă de infectare.

De asemenea, bărbatul a mai oferit o explicație în legătură cu vaccinul antigripal nazal la copii. Aceștia, de obicei, nu fac forme severe, astfel că prin vaccin îi protejează și pe bunici. Prin imunizare, îi protejezi și pe ceilalți.

„Vaccinul îi va ajuta pe cei tineri şi asta va fi bine, pentru că aceştia nu îl vor transmite mai departe către persoanele vârstnice”, a spus președintele Societății Britanie de Imunologie, Arne Akbar.

Evenimentele religioase ar contrui la răspândirea coronavirusului

Un nou avertisment din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Este vorba, de data aceasta, despre evenimentele religioase. Ele ar contribui la răspândirea coronavirusului în lume. Astfel că, după ce mai multe țări au reușit, cumva, să stabilizeze rata de transmitere a noului coronavirus, acum înregistrează creșteri ale îmbolnăvirilor, din cauza evenimentelor religioase și adunărilor cu grad de vulnerabilitate crescut, potrivit oficialului Organizației Mondiale a Sănătății, Maria Van Kerkhove.

Conform Mediafax, într-un briefing online, Maria a mărturisit: ”Orice oportunitate pe care virusul o are va profita de ea. Este foarte important ca ţările să poată detecta rapid aceste cazuri”.

Publicat: 24 Jun. 2020, 08:26 Arhiva
Pe aceeași temă