Un medic, la un pas de moarte din cauza complicațiilor vaccinului anti-coronavirus! Ce s-a întâmplat la câteva minute după injecție

Publicat: 29 Dec. 2020, 09:20 Arhiva
Un medic, la un pas de moarte din cauza complicațiilor vaccinului anti-coronavirus! Ce s-a întâmplat la câteva minute după injecție

Primele reacții adverse ale vaccinului anti-coronavirus au apărut după ce un medic de la spitalul din Boston s-a vaccinat. Bărbatul avea probleme mai vechi legate de dezvoltarea anumitor alergii, iar reacția la vaccinul administrat pare să fie exact din acest registru. 

Până acum în Statele Unite acesta ar fi cel puțin al șaselea caz de la începerea administrării vaccinului anti-COVID-19 și se pare, cel mai grav.

”După ce mi s-a administrat vaccinul, am simțit cum inima mi-o ia razna și devin tahicardic. M-am gândit că poate fi o anxietate din cauza fricii mele legate de vaccin, după ce am auzit și de alte cazuri de reacții adverse în Statele Unite, mai ales din partea unor persoane care suferă de alergii, ca mine”, a povestit medicul Hossein Sadrzadeh pentru CNN.

Mai exact, pulsul bărbatului a crescut la câteva minute după administrarea vaccinului, depășind peste 150 bătăi pe minut (față de 75 cât era normal). Apoi a simțit un fel de furnicături în limbă și pe gât, ca atunci când urmează o reacție alergică. În următoarele minute, tensiunea arterială i-a coborât atât de jos încât nu a mai putut fi detectată pe aparatele de monitorizare la care era conectat. Din fericire, Sadrzadeh se afla în spital și a fost imediat dus la Urgențe, acolo unde i s-a administrat un tratatemnt antialergic iar starea lui a fost monitorizată pentru următoarele 4 ore.

Specialiștii au anunțat că ”investigheză” incidentul

Compania farmaceutică ce produce vaccinul care se vinde în Statele Unite a anunțat că investighează incidentul.

”Moderna nu poate confirma incidentul, dar a raportat un potențial eveniment advers și investigheză incidentul. Nu se cunoaște încă ce ingredient din vaccinul împotriva coronavirului poate cauza reacții adverse severe la unele persoane. Dr Peter Marks, care conduce departamentul de evaluare și cercetare biologică, a spus într-o întâlnire, săptămâna trecută, că agenția investighează un component cunoscut ca PEG (polyethylene glicol) și alte patru posibile ingrediente din formulă”, a spus Ray Jordan, purtător de cuvânt al companiei Farma, la CNN.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 29 Dec. 2020, 09:20 Arhiva
Pe aceeași temă