A fost înregistrat primul vaccin din lume împotriva coronavirusului! Cine a primit doza salvatoare

Publicat: 11 Aug. 2020, 14:59 Arhiva
A fost înregistrat primul vaccin din lume împotriva coronavirusului! Cine a primit doza salvatoare

Vladimir Putin a anunţat ca Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva noului coronavirus. Ministerul Sănătăţii din Rusia a aprobat acest prim vaccin. Preşedintele rus a precizat că fiica sa a primit deja doza.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat că primul vaccin din lume împotriva noii infecţii cu coronavirus a fost înregistrat în Rusia, în această dimineaţă.

”Un vaccin contra coronavirusului a fost înregistrat pentru prima dată în această dimineaţă. Formează imunitatea necesară, a trecut toate verificările necesare”, a spus şeful statului la o întâlnire cu membrii guvernului, potrivit life.ru.

Vladimir Putin, a mai spus că Ministerul Sănătăţii din Rusia a aprobat acest prim vaccin împotriva coronavirusului, adăugând că fiica sa a fost deja vaccinată.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Mikhail Murashko, a menţionat că acest vaccin, dezvoltat de Centrul de cercetări Gamaleya, şi-a confirmat eficacitatea şi siguranţa.

Terapia care ar grăbi vindecarea pacienți infectați cu noul coronavirus

Potrivit cercetărilor, radioterapia este un factor care ar favoriza vindecarea persoanelor care sunt bolnave cu noul coronavirus. Un studiu efectuat de experți au arătat că s-ar vindeca mai repede. La studiu au luat parte 10 pacienți care sufereau de pneumonie. Rezultatele au fost comparate cu cele ale altor persoane care au beneficiat de același tratament ca cele 10 persoane, mai puțin radiațiile.

În medie, pacienții care au făcut și radioterapie s-ar fi vindecat mai repede, în trei zile, spre deosebire de ceilalți, care s-au vindecat în 12 zile. Persoanele care au făcut și radioterapie au avut un risc de 10% să ajungă să folosească ventilarea mecanică, spre deosebire de grupul de control, unde procentul este de 40%. De asemenea, cei 10 pacienți care erau au beneficiat de radioterapie se aflau într-o stare mai gravă decât ceilalți, dar și mai în vârstă.

Publicat: 11 Aug. 2020, 14:59 Arhiva
Pe aceeași temă