Specialiștii au făcut o descoperire șocantă: anticorpii s-ar putea să nu reprezinte singura dovadă că un om este infectact cu Covid-19

Publicat: 25 Jun. 2020, 09:34 Arhiva

Specialiștii au făcut o descoperire incredibilă în legătură cu noul coronavirus. Ar fi vorba despre faptul că anticorpii, care nu ar reprezenta singura dovadă că un om este infectat cu virusul respectiv.

Cercetători care fac parte din Universitatea din Strasbourg au arătat faptul că 9 pacienți, care au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, virusul venit din China, și care provin din 7 familii (8 persoane care locuiesc sub același acoperiș), au prezentat simptomele specifice Covid-10. Însă, în același timp, aceste 9 persoane au dezvoltat anticorpi. Șase dintre rudele lor, care au căpătat și ele virusul, au arătat că au rezultate negative pentru anticorpi, adică au celule imune în sânge.

Celulele T recunosc coronavirusul prezent în organism

Specialiștii au arătat faptul că 80 de zile, de când au început să aibă simptomele specifice, cele 6 persoane avea în sânge celule T (care fac parte din sistemul imunitar), arată Mediafax.

„Prezenţa celulelor T poate fi un indicator mai sensibil ai expunerii la SARS-Co-V-2 decât anticorpii. Rezultatele noastre indică faptul că datele epidemiologice bazate doar pe detectarea anticorpilor SARS-CoV-2 pot duce la o subestimare substanţială a expunerii anterioare la virus”, au spus specialiștii.

Ce ar putea să se întâmple în cel de-al doilea val de coronavirus

Al doilea val al epidemiei de coronavirus este un risc real. „Deşi forma viitoare a pandemiei în Regatul Unit este greu de prevăzut, dovezile disponibile indică probabilitatea tot mai mare a reizbucnirii COVID-19”, arată semnatarii scrisorii deschise publicate în British Medical Journal.

„Multe elemente de infrastructură necesare pentru limitarea răspândirii virusului încep să fie instalate, dar rămân probleme substanţiale”, susţin medicii.

Vaccinul anti-coronavirus ar putea să nu funcționeze eficient pentru persoanele în vârstă

Vaccinul anti-coronavirus ar putea să nu dea rezultate pozitive persoanelor în vârstă. Ele prezintă cel mai ridicat risc de deces din cauza bolilor, iar oamenii de știință britanici nu le dau o șansă de recuperare, odată cu vaccinul.

Publicat: 25 Jun. 2020, 09:34 Arhiva
Pe aceeași temă