Medicul Emilian Imbri, despre reacțiile pe care le-au avut anumite persoane după ce s-au vaccinat împotriva noului coronavirus

Publicat: 01 Feb. 2021, 14:50 Arhiva

Medicul Emilian Imbri a vorbit pentru Digi24 despre reacțiile pe care le pot avea anumite persoane, după ce se vaccinează împotriva noului coronavirus. Așa cum susține și celebrul doctor, reacțiile pot fi ”ceva mai zgomotoase”, care nu durează mai mult de o zi.

Medicul Emilian Imbri a explicat faptul că reacțiile care apar la anumite persoane, după ce se vaccinează împotriva noului coronavirus, ar putea fi ”zgomotoase”, însă nu să dureze mai mult de o singură zi. Managerul Spitalului ”Victor Babeș” susține faptul că organismul reacționează în acest mod creând anticorpi, arată Digi24.

„Nu s-a întâmplat numai la noi, dar au fost cazuri mai numeroase de reacții post-rapel decât reacțiile după prima doză de vaccinare. La noi, din 500 de persoane câte am vaccinat pe 27-28-29-30 decembrie, au fost trei persoane care au acuzat o ușoară durere la locul respectiv sau a doua zi, brațul dureros un pic în zona deltoidului. Acum, din practic tot 500 de oameni vaccinați cu a doua doză, 14-15 oameni au avut manifestări mai serioase, depistabile și vizibile: febră, dureri musculare – dar dureri musculare, ca și cum ar zice omul „parcă eram bătut cu maiul”- , tuse, rinoree. Au fost o zi aceste manifestări, o zi a durat toată treaba asta, după care au dispărut aceste simptome. N-a fost nimic mai grav. Dar este de remarcat faptul, iar eu bănuiesc că este firesc, este reacția organismului, care de data asta reacționează, creând anticorpi”, a explicat Emilian Imbri.

Medicul Emilian Imbri: ”Să facem și la persoanele care au avut o formă mai zgomotoasă”

Doctorul Emilian Imbri susține că va face în spital și o testare de anticorpi.

„Suntem curioși și vom face o testare pe persoane care n-au avut, după a doua vaccinare, decât o ușoară astenie, să vedem care este nivelul de anticorpi după cele zece zile de la rapel, și să facem și la persoanele care au avut o formă mai zgomotoasă, să vedem dacă există și vreo diferență de nivel de anticorpi.

N-au știut și au dezvoltat boala la câteva zile, s-au pozitivat, a se vedea cazul dnei profesor Dorobăț, cel mai cunoscut în toată România, că la două zile după ce a făcut vaccinul, dumneaei s-a pozitivat și a făcut boala. În cazul lor, vaccinarea trebuie reluată, cu prima doză și rapel, cam la o lună după ce se vindecă”, a spus Emilian Imbri.

Sursă foto: capturi video

Publicat: 01 Feb. 2021, 14:50 Arhiva
Pe aceeași temă