Medicii de familie, apel la autorități: „Instruiți-ne să vedem pacienții la domiciliu”

Publicat: 02 Apr. 2020, 11:35 News
Medicii de familie, apel la autorități: „Instruiți-ne să vedem pacienții la domiciliu”

Medicii de familie fac un apel la autorități: „Instruiți-ne să vedem pacienții la domiciliu”. Medicii de familie fac apel la autorități să-i solicite în prima linie pentru a-și oferi ajutorul pentru tratarea pacienților cu coronavirus.

Medicul de familie Iulian Scorta a trimis o scrisoare deschisă autorităților în care le spune că, în momentul de față, toți fac rețete online și consultă telefonic, însă dacă li s-ar oferi resurele, ar putea face teste rapide pacienților la domiciliu, scrie antena3.ro.

„Scrisoare Deschisa către autorități și decidenți.

Am încercat să trimit ceva similar pe site-urile DSU și DSP. Cred că avem un avantaj de 7-10 zile față de Italia și Spania. E păcat să nu-l folosim. Sunt medic de familie. Propun folosirea noastră în prima linie. Acum facem rețete on line și consultăm telefonic. E păcat să pierdem timpul! Ne cunoaștem pacienții! Știm cine sunt cei cu riscuri! Ei au încredere în noi!

Dați-ne posibilitatea și resursele (teste rapide) și instruiți-ne să-i vedem la domiciliu! Vom decongestiona ambulanța și serviciile de Boli Infecțioase! Chiar vom tria cazurile reale COVID-19 de afecțiuni intercurente! Sunt convins că majoritatea colegilor din medicina de familie vor asta! Peste 10-14 zile s-ar putea să ajutam doar la trierea celor care au sau nu șanse! Este o rugăminte/propunere!

Cu stima, Dr. Iulian Scorta”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Publicat: 02 Apr. 2020, 11:35 News
Pe aceeași temă