Medicii avertizează! Care sunt noile simptome asociate coronavirusului

Publicat: 23 Mar. 2020, 13:27 Arhiva
Medicii avertizează! Care sunt noile simptome asociate coronavirusului

Medicii avertizează! Care sunt noile simptome asociate coronavirusului! Dacă săptămâna trecută medicii atrăgeau atenția cu privire la simptomele gastroenterologice cu care debutează infecția cu coronavirus, de data aceasta experții sunt de părere că 2 noi simptome ar trebui să facă parte din lista oficială.

Lista oficială a simptomelor coronavirusului ar trebui să includă pierderea mirosului și a gustului, spun experții medicali.

Asociația Britanică de Otorinolaringologie spune că pierderea simțurilor apare, adesea, la pacienții care nu prezintă niciunul din simptomele cunoscute anterior, relatează antena3.ro.

”Este posibil ca pacienții tineri să nu prezinte simptome semnificative, cum ar fi tuse sau febră, însă pot acuza doar pierderea mirosului sau a gustului”, a declarat Nirmal Kumar, președintele asociației.

Reprezentanții asociației au declarat că anosmia sau hiposmia, termeni care descriu pierderea mirosului, a fost întâlnită frecvent la pacienții infectați cu COVID-19, în întreaga lume.

”Există o creștere semnificativă a cazurilor care prezintă anosmie, în lipsa altor simptome. Iranul a raportat o creștere bruscă a cazurilor de anosmie izolată, la fel și mulți alți colegi din Franța, SUA și Italia de Nord”, au declarat medicii.

O treime din pacienții raportați în Germania au declarat că și-au pierdut simțul mirosului, iar în Coreea, aproape o treime din aceștia au acuzat anosmie.

”Acești pacienți pot fi purtătorii tăcuți care facilitează răspândirea atât de rapidă a coronavirusului”, au adăugat experții.

Aceștia sunt de părere că, pe baza acestor simptome, diagnosticarea se poate face mai devreme, astfel răspândirea fiind încetinită, scrie nypost.com.

Publicat: 23 Mar. 2020, 13:27 Arhiva
Pe aceeași temă