Medicii au descoperit noi manifestări ale coronavirului! La ce trebuie să fim atenţi

Publicat: 27 Jul. 2020, 09:32 Arhiva
Medicii au descoperit noi manifestări ale coronavirului! La ce trebuie să fim atenţi

Noul coronavirus pune la încercare, de mai bine de jumătate de an, medicii din întreaga lume, fiecare încercând să descopere tratamentul care l-ar putea face mai puţin periculos. În plus, medicii găsesc noi simptome pe care le asociază cu infecţia cu noul coronavirus. De curând, s-au constatat şi manifestări cutanate prezente la debutul bolii. Medicii dermatologi ne atrag atenția și asupra semnelor la care trebuie să fim atenţi, dacă ele apar brusc pe piele.

„20% dintre pacienţii cu COVID-19 au şi manifestări cutanate. Un prim semn de alarmă este aspectul marmorat al pielii, pe care noi, medicii dermatologi, îl numim `livedo reticularis`. Există persoane care au un aspect marmorat al pielii, în mod normal. În cazul lor, nu poate fi vorba despre un posibil simptom al COVID-19. Dar dacă pielea își schimbă aspectul, prezintă brusc un desen vascular dantelat, reticulat și vinețiu, este necesar să contactați medicul dermatolog. Aspectul marmorat al pielii se instalează cu precădere la nivelul membrelor inferioare, pe coapse și pe gambe”,  atrage atenţia cunoscutul medic dermatolog Mihaela Leventer.

„Un alt tip de manifestare cutanată corelată cu noul coronavirus este pernioza. Aceasta este o afecțiune dermatologică care se manifestă prin apariția unor pete sau inflamații eritemato-violacee, care sunt cauzate, cel mai frecvent, de expunerea la temperaturi scăzute. Leziunile provocate de pernioză apar cel mai des pe degetele de la mâini și picioare, pe tălpi și călcâie, pe nas sau urechi. Însă, pot apărea și pe alte zone ale corpului. Fiind o afecțiune asociată cu frigul, cu atât mai mult este un semn de alarmă dacă apare vara”, a atras atenţia medicul Leventer, scrie antena3.ro.

1120 de infectări în ultimele 24 de ore

1120 infectări noi la 15.098 teste și 22 de morți au fost raportate în ultimele 24 de ore, a transmis Grupul de Comunicare Strategică, duminică. 351 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

Până pe 26 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. 1.120 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, din 15.000 de teste. 25.643 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.572 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.120 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Publicat: 27 Jul. 2020, 09:32 Arhiva
Pe aceeași temă