Medicii, atrași cu salarii de 6.000 de euro în Germania sau cu locuințe de serviciu în România

Publicat: 02 nov. 2019, 16:01 Autor: D. C. Ciao.ro
Medicii, atrași cu salarii de 6.000 de euro în Germania sau cu locuințe de serviciu în România

Salariile pornesc de la 6.000 de euro pentru specialiști în Germania sau cu locuințe de serviciu, la un spital din Vatra Dornei.

Medicii, atrași cu salarii de 6.000 de euro. Sunt puse la dispoziție 800 de locuri de muncă în țară și străinătate.

Managerul evenimentului „Cariere în Alb” Cluj-Napoca, Bogdan Covaliu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că sunt căutați medici din aproape toate specialitățile medicale: medicină de urgență, de familie, ATI, radiologie dar și cardiologie.

Medicii, atrași cu salarii de 6.000 de euro

Medicii, atrași cu salarii de 6.000 de euro

„Avem la Târgul de la Cluj-Napoca, cel mai mare târg de locuri de muncă pentru personal medical din România, un număr de 15 companii angajatoare sau de recrutare, jumătate fiind din România, iar restul din străinătate, care caută să angajeze 800 de oameni.

Sunt oferite locuri de muncă în Germania, Franța, Elveția, Marea Britanie, dar și în România. Majoritatea vor să angajeze imediat, dar se caută și colaborări part-time.

Sunt căutați medici specialiști de aproape toate specialitățile medicale – medicină de urgență, de familie, ATI, radiologie, dar și cardiologie, precum și asistenți medicali. Așteptăm peste 700 de profesioniști din domeniul medical dornici să aplice la ofertele de muncă”, a spus Covaliu.

Potrivit acestuia, deși salariile medicilor au crescut în România, ofertele din străinătare sunt duble sau triple, iar în cazul medicilor specialiști sunt de 5-6 ori mai mari.

„Se poate ajunge până la 15.000 de euro pe lună fără probleme pentru un neurochirurg cu experiență, de exemplu”, a precizat Bogdan Covaliu.

Ilarion Victor Ciprian, de la o firmă de recrutare din Germania, a declarat la rândul său că oferta companiei cuprinde cursuri gratuite de limbă germană în București cu o durată de 4 luni, plus o primă de motivare lunară de 400 de euro.

În Germania, medicii sunt așteptați cu salarii care pornesc de la 4.600 de euro pentru un rezident și depășesc 6.000 de euro pentru un specialist, la care se adaugă alte sporuri, gărzi sau cazare gratuită pe o perioadă de 3 luni.

„Lucrăm cu foarte multe spitale și clinici din Germania, în special din nordul acestei țări, care caută medici din toate specialitățile, de la pediatrie, oncologie, chirurgie”, a spus acesta.

În comparație cu salariile oferite în străinătate, Spitalul Municipal Vatra Dornei speră să atragă câțiva medici în specializările anestezie, medicină de urgență, radiologie, infecțioase, cărora le oferă locuință de serviciu sau decontarea contravalorii chiriei în limita a 700 de lei pe lună.

Publicat: 02 nov. 2019, 16:01 Autor: D. C. Ciao.ro
Pe aceeași temă
×