Medicament împotriva coronavirus, testat în România! Rezultatele s-au văzut în cazurile grave

Publicat: 31 Mar. 2020, 16:41 News
Medicament împotriva coronavirus, testat în România! Rezultatele s-au văzut în cazurile grave

Un medicament inovativ împotriva coronavirusului, dezvoltat în Statele Unite, va fi testat în România, a anunţat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie Alexandru Rafila.

Este vorba despre Remdesivir, un medicament avansat care este foarte aproape de a fi aprobat de autorităţile americane. România face parte dintr-un demers coordonat de OMS în cadrul căruia se vor desfăşura studii comparative între acest medicament şi alte terapii, anunță antena3.ro.

Primele rezultate ale testelor vor apărea curând.

Lumina de la capătul tunelului a venit pe 18 martie când compania care fabrică acest medicament a cerut Agenției Americane a Medicamentului o autorizație ca acest medicament să fie produs sub o lege specială care prevede ca în cazul unei boli rare, compania care fabrică acel medicament are exclusivitate pe piață timp de 7 ani. Aprobarea de la FBI a venit pe 23 martie.

Testele care s-au făcut începând din 25 februarie au avut rezultate bune. Rendesevir a fost folosit și în România. Acesta a avut rezultate pozitive pentru cazurile extreme. Ne putem aștepta ca într-o săptămână-două când OMS va lua act de rezultatul testelor să avem un prim medicament pe piață”, a declarat Cătălin Harnagea, fost președinte SIE, pentru Antena 3.

Publicat: 31 Mar. 2020, 16:41 News
Pe aceeași temă