Măsurile luate de Franța pentru salvarea firmelor, în plină pandemie de coronavirus! Statul își asumă plata ratelor și a chiriilor

Publicat: 17 Mar. 2020, 10:34 Arhiva

Pandemia de coronavirus a ”dereglat” total economia la nivel mondial. Oamenii au devenit panicați, s-au baricadat în case, s-au autoizolat, fiind o perioadă acum asemănătoare celei de război.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a spus public faptul că este destinată suma de 300 de miliarde de euro va fi destinată firmelor, pentru a le salva de la intrarea în incapacitatea de plată sau faliment. Odată cu răspândirea acestui virus ucigaș, statul își va asuma plata ratelor și a chiriilor. Astfel că, statul va plăti facturile de apă, de energie electrică și gaze, tocmai pentru ca, așa cum spune și Președintele Franței, ”niciun francez să nu rămână fără resurse”.

Pe de altă parte, și taxiurile și hotelurile sunt afectate de această răspândire colosală a virusului. Acestea vor răspunde nevoilor statului pentru lupta împotriva crizei sanitare, iar serviciile lor vor fi plătite de către stat, arată oradesibiu.ro.

Reformele sunt suspendate în prezent în Franța, astfel că Guvernul trebuie să ia parte la combaterea coronavirusului. Al doilea tur al alegerilor municipale a fost amânat.

”Suntem în război”, a subliniat șeful statului.

Publicat: 17 Mar. 2020, 10:34 Arhiva
Pe aceeași temă