Măsuri din ce în ce mai stricte în Europa. Irlanda prelungește al treilea lockdown și instituie carantina obligatorie

Publicat: 27 ian. 2021, 09:11 Autor: Elena Arhiva
Măsuri din ce în ce mai stricte în Europa. Irlanda prelungește al treilea lockdown și instituie carantina obligatorie

Irlanda va prelungi cel de-al treilea lockdown până la 5 martie şi va adopta pentru prima dată măsuri de carantină obligatorii pentru combaterea coronavirusului, a anunţat marţi premierul Micheal Martin.

”Guvernul a decis să prelungească toate restricţiile actuale până la 5 martie pentru a reduce numărul de persoane infectate”, a declarat premierul irlandez. ”Mesajul adresat oamenilor pentru următoarele 6 săptămâni este foarte simplu: rămâneţi acasă, nu călătoriţi”, a spus el.

Magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele şi şcolile vor rămâne închise. Sunt prelungite astfel măsurile luate la începutul lunii ianuarie într-o ţară care a înregistrat până acum 2.997 de decese cauzate de noul coronavirus, la o populaţie de 5 milioane de locuitori.

Între timp, în afară de ”câteva excepţii”, ”oricine intră (în Irlanda) din străinătate va fi supus unei carantine obligatorii”, a indicat vicepremierul Leo Varadkar. El a explicat că, în majoritatea cazurilor, cei care vor sosi în ţară vor putea să intre în carantină la domiciliu, dar că ”acest lucru va fi obligatoriu pentru prima dată şi nu va mai fi cu titlu de recomandare”.

Persoanele care sosesc din Brazilia şi Africa de Sud vor fi supuse unei carantine obligatorii

Pe de altă parte, toate persoanele care sosesc din Brazilia şi Africa de Sud vor fi supuse unei carantine obligatorii ”în unităţi speciale”, a adăugat premierul.

Persoanele din alte ţări şi care nu au un test negativ de mai puţin de 72 de ore vor trebui, de asemenea, să intre în carantină în hoteluri special organizate, a menționat el, relatează Agerpres.

Călătoriile pe termen scurt, care nu necesită viză, din Africa de Sud sau America de Sud vor fi de asemenea interzise, ”cel puţin” până la 5 martie, a indicat premierul Martin.

Pentru prima dată, aceste noi restricţii se vor aplica tuturor porturilor şi aeroporturilor din Irlanda, inclusiv celor din Irlanda de Nord.

Sursa foto: Arhiva Ciao
Publicat: 27 ian. 2021, 09:11 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă