Măsuri de ultimă oră luate de Metrorex. Cum vor fi afectați călătorii

Publicat: 09 mart. 2020, 11:14 Autor: Elena News
Măsuri de ultimă oră luate de Metrorex. Cum vor fi afectați călătorii

Măsuri de ultimă oră luate de Metrorex. Metroul din București este unul dintre locurile cu un flux mare de oameni. Stațiile de metrou și trenurile sunt dezinfectate zilnic, însă circulația călătorilor nu poate fi restricționată. 

Metrorex a transmis, într-un comunicat de presă, ce măsuri a luat pentru a reduce contaminarea cu virusul ucigaș.

”Metrorex continua adoptarea de masuri de preventie pentru limitarea raspandirii infectiei cu Coronavirus (Covid – 19). Asa cum am anuntat anterior, in aceasta perioada, trenurile de metrou sunt dezinfectate suplimentar la nivelul barelor de sustinere si a butoanelor de deschidere a usilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sanatatii. Mai mult, Metrorex a transmis adrese firmelor cu care are contract pentru salubrizare, sa intensifice actiunile de curatenie si igienizare a spatiilor publice si spatiilor tehnice din statiile de metrou prin actiuni de colectare si evacuare a gunoiului menajer din statii si depouri, servicii de dezinsectie, deratizare si dezinfectie – igienizare. Punctele de lucru ale personalului ce intra in contact cu bancnotele au fost dotate cu dispersoare cu gel antibacterian”, a transmis Metrorex.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a cerut soluţii pentru evitarea aglomerărilor majore de la metrou

”Metrorex are un plan de actiune bine stabilit in situatia supraaglomerarii statiilor de metrou la orele de varf de trafic. Astfel, in aceste perioade se circula cu toata flota de trenuri existenta. In perioadele cu varf de trafic va fi evitata sosirea simultana a trenurilor la peroanele statiilor unde se inregistreaza un trafic mai mare de calatori. De asemenea, a fost introdus suplimentar, personal de conducere a trenurilor pentru micsorarea timpilor de intoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapida a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor. In acest context, Metrorex recomanda publicului calator sa respecte masurile de igiena pe timpul calatoriei cu metroul. Atat in statiile de metrou, cat si in trenuri, calatorii se pot informa din afisele educative expuse la loc vizibil cu privire la preventia impotriva infectarii cu Coronavirus”, se mai arată în sursa citată.

Publicat: 09 mart. 2020, 11:14 Autor: Elena News
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă