Măsura care ar feri întreaga planeta de pandemii! Autorităţile trebuie să interzică acest lucru

Publicat: 06 Apr. 2020, 14:52 News
Măsura care ar feri întreaga planeta de pandemii! Autorităţile trebuie să interzică acest lucru

Un reprezentant al Naţiunilor Unite pledează pentru închiderea pieţelor unde sunt vândute animale sălbatice vii pentru consumul uman. În acest fel oamenii ar putea să prevină transmiterea altor boli periculoase.

Elizabeth Maruma Mrema, secretarul executiv al Convenţiei Naţiunilor Unite asupra Diversităţii Biologice, a declarat că la nivel mondial ar trebui interzisă organizarea de târguri care comercializează animale vii pentru consumul uman.

În felul acesta ar fi prevenită răspândirea pandemiilor. Un târg de acest gen este cel din Wuhan, presupusul loc de origine al pandemiei de coronavirus.

China a închis temporar pieţele unde sunt comercializate animale vii precum pui de lup sau pangolini. Aceştia sunt ţinuţi în cuşti mizerabile şi pot dezvolta boli ce sunt transmise mai apoi oamenilor. Mulţi oameni de ştiinţă au cerut autorităţilor de la Beijing să interzică pentru totdeauna astfel de pieţe.

China a ascuns numărul cazurilor de coronavirus

Sursele citate sub protecția anonimatului au refuzat să dea detalii din raportul făcut de serviciile secrete americane, dar au precizat că raportarea cazurilor de către autoritățile chineze a fost intenționat incompletă. Două dintre cele trei surse consultate de Bloomberg au declarat că China a raportat cifre false.

Pandemia de coronavirus a pornit din provincia chineză Hubei la sfârșitul anului 2019, iar China a raportat 82.000 de cazuri și 3.300 de decese provocate de Covid-19, potrivit datelor publicate de Universitatea John Hopkins. Prin comparație, Statele Unite au deja peste aproape 190.000 de cazuri și peste 4.000 de morți provocate de coronavirus.

Publicat: 06 Apr. 2020, 14:52 News
Pe aceeași temă