Mărturii din infernul provocat de coronavirus: „Am avut sentimentul că îmi duc soţia la război”

Publicat: 02 Apr. 2020, 16:07 News
Mărturii din infernul provocat de coronavirus: „Am avut sentimentul că îmi duc soţia la război”

Mărturii din infernul provocat de coronavirus: „Am avut sentimentul că îmi duc soţia la război”Bolnavii de cancer de la Spitalul din Deva sunt îngrijiţi de asistente de la alte secţii, după ce personalul de la Oncologie a fost infectat cu COVID-19.

Acestea au intrat miercuri în tură şi vor sta 14 zile închise în spital. Soţul unei asistente: „Am avut sentimentul că-mi duc soţia la război”.

Adina este asistentă medicală la Spitalul din Deva. Până acum a lucrat la Secţia de Psihiatrie. A ieşit din ultima tură făcută la Psihiatrie duminică, la ora 23.00. La puţin timp după ce a părăsit spitalul a aflat că instituţia intră în carantină după ce au fost depistate mai multe cazuri de infecţie cu noul coronavirus, scrie Gândul.

Două zile a stat Adina acasă împreună cu soţul ei. Miercuri a aflat că asistentele de la Psihiatrie şi cele de la Dermatologie vor merge să îngrijească bolnavii de cancer din spital. Adică, vor lucra în focarul de infecţie, a povestit pentru Mediafax, Dănuţ Terci, soţul Adinei.

Mărturii din infernul provocat de coronavirus: „Am avut sentimentul că îmi duc soţia la război”

Acesta şi-a condus miercuri soţia până la poarta spitalului. Dacă au noroc se vor revedea sănătoşi peste 28 de zile, spune bărbatul.

„Am avut sentimentul că-mi duc soţia la mobilizare, la război. Cu geamantan, cu apă, cu sacoşă… când a intrat pe poarta spitalului am simţit că se rupe ceva între noi. Ea a intrat de ieri în tură (miercuri-n.r.), de la ora 18.00. Şi-a făcut bagajele şi s-a pregătit pentru 14 zile de stat în focar. Practic, ea ar urma să iasă în jurul datei de 13 sau 14 aprilie de acolo, urmând ca apoi să intre în izolare încă 14 zile şi apoi să vină acasă. Practic, după 28 de zile. Am vorbit în urmă cu o oră cu ea la telefon. Au echipament, au combinezoane, au măşti, dar… ştiţi cum este. Riscul este unul permanent pentru că lucrează într-o secţie infectată. Acolo n-a apucat să se facă dezinfecţie şi să vedem ce se va întâmpla mai departe. Cei care decid gestionează lucrurile, sper.”, a declarat, pentru Mediafax, Dănuţ Terci, soţul Adinei.

Publicat: 02 Apr. 2020, 16:07 News
Pe aceeași temă