Mărturie șocantă a unei femei infectate cu coronavirus: „Am stat 6 ore încuiată în salon cu cadavrul unei alte paciente”

Publicat: 14 apr. 2020, 15:11 Autor: Hermina Hagianu News
Mărturie șocantă a unei femei infectate cu coronavirus: Am stat 6 ore încuiată în salon cu cadavrul unei alte paciente

Doinița Morcan, o pacientă infectată cu coronavirus, internată în spitalul din Arad, a povestit clipele de groază prin care a trecut după ce o altă pacientă, care se afla în patul de alături, a decedat și timp de 6 ore a fost lăsată în salon.

„Suntem încuiate în cameră și i s-a făcut rău în timp ce vorbea la telefon. Și am bătut cu pumnii în ușă să vină cineva că îi este rău. Și au venit după jumătate de oră când doamna decedase lângă mine.

Și-a acoperit-o cu un cearșaf asistenta sau infirmiera, nu știu ce era, că făcusem atac de panică, și a ținut-o acolo de la ora 16.00 până la 22.00. Ceva de groază”, a povestit femeia.

„Virusul nu va dispărea”

Secretarul de stat Raed Arafat  a făcut precizări noi privind situaţia de criză în care se află România. Acesta este de părere că starea de urgenţă trebuie prelungită pentru protejarea populaţiei.

„Dacă vezi că într-o ţară care a relaxat măsurile numărul cazurilor începe să crească, poate fi un avertisment si pentru tine. La un moment dat va trebui sa ajungem la convietuire cu acest virus, nu ai cum sa nu ajungi la o convietuire, pentru ca nu va disparea”, a declarat Raed Arafat la Realitatea PLUS, citat de MEDIAFAX.

„Trebuie să observam ce se întâmplă la altii să învățăm, să luam de la ei, să vedem care sunt cele mai bune solutii să protejam populatia dar în același timp impactul economic și social sa fie cat mai bine gestionat si calculat. (…) Trebuie sa punem in balanta. Ce preferam: o problema care poate ca trecem peste ea pe linie economica și socială sau sa ne trezim la un moment dat ca avem zeci de mii sau mii de morti si sa ne intrebe cineva de ce nu ati luat masuri mai dure ca sa preveniti?Sunt convins ca daca nu am fi luat masurile pana la acest moment si am fi avut mai multi decedati acum intrebarea ar fi fost cine-i de vina ca nu a luat masurile”, a mai declarat secretarul de stat.

Publicat: 14 apr. 2020, 15:11 Autor: Hermina Hagianu News
Pe aceeași temă