Mărturia șocantă a unei tinere infectate cu Covid-19. A lucrat într-un spital și recunoaște că…

Publicat: 11 Aug. 2020, 14:28 Arhiva
Mărturia șocantă a unei tinere infectate cu Covid-19. A lucrat într-un spital și recunoaște că…

Vanessa Martinez, o tânără de 28 de ani din Spania a făcut mărturisiri cutremurătoare după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Femeia s-a angajat într-un spital unde făcea curățenie, pentru că avea nevoie de bani pentru tratamentul fetiței sale care suferă de Sindromul Down.

Odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, Vanessa a acceptat să ajute personalul medical, deoarece lipsa acestuia afecta spitalul destul de tare, mai ales în primele luni când pacienții veneau într-un număr foarte mare, potrivit Antena 3.

„Mi-au spus că au nevoie de oameni și, deși nu aveam experiență, a fost ușor. Am acceptat, în ciuda riscului, deoarece trebuia să lucrez pentru fata mea”, a mărturisit ea.

Vanessa Martinez, mărturisiri cutremurătoare după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Femeia a recunoscut că nu prea purta la masca la serviciu, bazându-se pe faptul că este tânără și nu va fi afectată, însă în scurt timp s-a infectat cu coronavirus și astfel a început coșmarul. Starea ei s-a agravat destul de repede, apoi a petrecut 69 de zile în spital.

„Timp de trei luni, m-au spălat cu un burete de baie și, până nu demult, nu puteam să merg singură la baie. Mi-au pus scutece”, a povestit Vanessa.

Din fericire Vanessa a reușit să învingă boala, dar acum trebuie să reînvețe să meargă și a rămas cu o mulțime de complicații care vor necesita tratament de recuperare de cel puțin opt luni.

„Vanessa are complicații neurologice și neuropatice, dar și probleme cu sistemul nervos central, pierderea echilibrului, reflexe… Trebuie să o reînvățăm toate aceste lucruri, luând în calcul și problemele respiratorii. Recuperarea va dura cel puțin opt luni, și încă vor rămâne urme și nu se vor recupera 100%”, a spus Olga Arroyo, șefa Departamentului de recuperare din cadrul Spitalului Universitar Gregorio Marano din Madrid.

Publicat: 11 Aug. 2020, 14:28 Arhiva
Pe aceeași temă