Maria Ciobanu, pensie jignitor de mica. Cat ii ofera statul roman

Publicat: 23 oct. 2019, 11:16 Autor: Simona Vedete

De scurt timp indragita interpreta de muzica populara a iesit la pensie, insa a avut parte de un mare soc.

Maria Ciobanu, pensie jignitor de mica. Intreaga viata si-a petrecut-o pe scena, aducand bucurie si emotie tuturor celor care au ascultat-o. Insa acum, dupa ce a iesit la pensie, se simte extrem de jignita de statul roman, fiindca pensia primita este nejustificat de mica.

Tocmai de aceea si-a reluat cariera artistica peste hotare, in Statele Unite ale Americii, impreuna cu fiica sa, Camelia, pentru ca are nevoie de venituri suplimentare care sa ii permita sa duca o viata cel puțin decenta, mai ales ca a reusit sa obtina si cetatenie americana.

Maria Ciobanu, pensie jignitor de mica

Maria Ciobanu nu mai are voce. Anuntul fatidic facut de cantareata

Acum, fiindca este cetatean american, artista incaseaza in SUA o pensie lunara de 1.000 de dolari pe luna, ceea ce multi artistii de seama ai Romaniei nici nu viseaza.

„Am ieşit la pensie de o lună şi după 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?!”, a declarat Maria Ciobanu, potrivit stirimondene.fanatik.ro.

Artista traieste de multi ani in America insa dorul de casa este mult prea puternic, astfel ca artista in varsta de 81 de ani vrea ca in scurt timp sa se intoarca in tara.

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, a spus solista de muzica populara.

In aproape aceeasi situatie se afla si Maria Dragomiroiu, care a povestit cu lacrimi in ochi cum suma infima pe care o primeste din partea statului roman nu-i ajunge pentru un trai decent.

Publicat: 23 oct. 2019, 11:16 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă