Romania, lovita de fenomene extreme. Este alerta in toata tara

Publicat: 23 Oct. 2019, 09:22 News 3
Romania, lovita de fenomene extreme. Este alerta in toata tara

Specialistii ANM au dat un avertisment de ultima ora privind fenomenele meteo din tara.

Romania, lovita de fenomene extreme. Va fi o iarna lunga si grea, avertizeaza meteorologii, iar autoritatile sunt deja in alerta, fiindca se anunta cea mai grea iarna din ultimii 30 de ani.

Ne vom confrunta cu ninsori abundente, ger si viscol. Vortexul polar va fi de’vina’ pentru aceasta iarna grea, care va lovi toata Europa, incepand de la sfarsitul lunii noiembrie.

Romania, lovita de fenomene extreme

„Faptul că în noiembrie este posibil să avem temperaturi negative nu este neobisnuit în ţara noastră. În mod obişnuit sunt lapoviţe şi ninsori, ceea ce prevesteste venirea iernii în România.

Chiar daca per ansamblu lunile de iarna au avut în general un caracter bland pe temperaturi, asta nu inseamna că iernile în Romania nu pot avea episoade de vreme severa pe viscol şi zapada care sa aduca şi ger cu valori sub -20 de grade, chiar si in zonele mai joase de relief.

Romania va fi lovita de un vortex polar! Avertismentul dat de meteorologi

Este prematur să spune dacă vom avea zăpadă de Crăciun. (…) Nu trebuie să excludem că iarna urmatoare poate sa aduca si episoade de iarnă autentică, cu zăpezi abundente”, a spus meteorologul Elena Mateescu, potrivit RomaniaTV.

Insa luna iaunaurie va fi cea mai dura, fiind perioada in care vom avea parte de cele mai scazute temepraturi. Meteorologii sunt de parere ca perioada ianuarie-februarie 2020 ar putea fi cea de-a saptea cea mai rece iarna din ultimii 30 de ani, potrivit capital.ro.

Publicat: 23 Oct. 2019, 09:22 News 3
Pe aceeași temă