Romania va fi lovita de un vortex polar! Avertismentul dat de meteorologi

Publicat: 23 oct. 2019, 08:56 Autor: Simona Life
Romania va fi lovita de un vortex polar! Avertismentul dat de meteorologi

Meteorologii din toata Europa au vesti proaste, anuntand ca va fi cea mai grea iarna din ultimii 30 de ani.

Romania va fi lovita de un vortex polar! Si Romania se afla printre tarile care vor fi afectate, urmand sa avem parte de ninsori abundente, ger si viscol.

Meteorologii anunta ca vom avea parte de o iarnă aspra din cauza vortexului polar. Vremea rea se va instala de la sfarsitul lunii noiembrie iar din decembrie, precipitatiile vor pune stapanire pe intreaga tara, fiind asteptate lapovita si ninsori. Temperaturile nocturne vor scadea sub pragul de inghet.

Romania va fi lovita de un vortex polar!

Romania va fi lovita de un vortex polar

„Faptul că în noiembrie este posibil să avem temperaturi negative nu este neobisnuit în ţara noastră. În mod obişnuit sunt lapoviţe şi ninsori, ceea ce prevesteste venirea iernii în România.

Chiar daca per ansamblu lunile de iarna au avut în general un caracter bland pe temperaturi, asta nu inseamna că iernile în Romania nu pot avea episoade de vreme severa pe viscol şi zapada care sa aduca şi ger cu valori sub -20 de grade, chiar si in zonele mai joase de relief.

Este prematur să spune dacă vom avea zăpadă de Crăciun. (…) Nu trebuie să excludem că iarna urmatoare poate sa aduca si episoade de iarnă autentică, cu zăpezi abundente”, a explicat meteorologul Elena Mateescu, la Romania TV.

Publicat: 23 oct. 2019, 08:56 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă