Anunt pentru toti soferii! Cum puteti sa fi amendati, chiar daca aveti cauciucuri de iarna. Amenda ajunge pana la 725 de lei

Publicat: 23 Oct. 2019, 09:53 Life
Anunt pentru toti soferii! Cum puteti sa fi amendati, chiar daca aveti cauciucuri de iarna. Amenda ajunge pana la 725 de lei

Noul cod rutier pune soferii pe jar, fiindca au loc schimbari mari care ii pot lasa fara certificatul de inmatriculare al masinii.

Anunt pentru toti soferii! Exista riscul ca politistul sa dea amenda chiar daca masina este echipata cu cauciucuri de iarna. In Codul Rutier se specifica un caz in care politistul rutier iti poate retine certificatul de inmatriculare si iti poate da o amenda de pana la 725 de lei.

Se intampla atunci cand anvelopele, fie ele de iarna, vara sau all-season, sunt uzate peste limita legala. aceasta limita este aceeasi ca si in majoritatea tarilor din Europa, Asia si America de Nord, fiind vorba de limita de 1,6 milimetri, impusa de legi care tin de siguranta rutiera, standardizate la nivel mondial.

Anunt pentru toti soferii!

Anunt pentru toti soferii

Autoritatea mondiala Federal Motor Vehicle Safety Standards (FMVSS) obliga toti producatorii de anvelope sa incorporeze in anvelopele comercializate in Statele Unite si Europa niste martori de uzura. Se gasesc in numar de minimum 6 si sunt, de fapt, niste bare din cauciuc pozitionate intre blocurile profilului de pe anvelopa.

Acesti martorii de uzura au, la toate anvelopele de pe piata, o inaltime de 1,6 milimetri. Astfel, limita minima admisa mentionata in Codul Rutier este data de martorul de uzura care este pe anvelopa.

Daca un agent de circulatie te opreste si observa ca suprafata de rulare a anvelopei este sub limita legala data de martorul de uzura, te poate amenda, conform Codului Rutier, art. 100, cu o amenda din clasa II, cu 4-5 puncte si 725 de lei. In plus, iti poate retine certificatul de inmatriculare al autoturismului.

Publicat: 23 Oct. 2019, 09:53 Life
Pe aceeași temă