Mama Danielei Crudu e în carantină în Italia din cauza coronavirusului! Femeia nu are voie să vină în România

Publicat: 11 Mar. 2020, 14:23 Vedete

Coronavirusul s-a răspândit la nivel mondial, iar oamenii sunt în alertă la tot pasul. Nici vedetele nu sunt ”păsuite” de acest lucru, căci o parte din părinții lor se află la muncă în afara țării.

De exemplu, mama Danielei Crudu se află în Italia, acolo unde coronavirusul face ravagii: 10149 de persoane sunt infectate, iar 631 de persoane au murit în urma acestei pandemii.

Astfel că femeia se află izolată la domiciliu acolo, nicio persoană neavând voie să iasă sau să intre în țară. Granițele au fost închise, fiind una dintre măsurile extreme luate de autoritățile italiene. Însă, cu riscul că ar putea transmite mai departe virusul, mai mulți cetățeni și-au asumat plecarea din țară. Raed Arafat a transmis un mesaj public cu privire la boala care se răspândește rapid.

Măsuri pentru prevenirea răspânirea coronavirusului:

-suspendarea distributiei medicamentelor pentru șase luni
-restricționarea evenimentelor cu peste 100 de persoane. Asta înseamnă teatre, săli de cinema
-sistarea activităților cu public pentru muzee
-recomandarea suspendării activității didactice în sistemul superior
-fluidizarea circulației rutiere

”Noaptea trecută a fost constituită o ceulă de criză la MAI. A fost suplimentat numărul de medici din punctele vamale și s-au evaluat epidemiologic toți cetățenii veniți din zone cu focare de infecție. Poliția de Frontieră urmărește toate cursele. Persoanele care sosesc în România nu pot ascunde punctele de plecare. Au încercat să ne inducă în eroare. Apelăm la responsabilitatea lor. Pun în risc chiar pe părinții și bunicii lor. E bine să colaboreze cu autoritățile”, declarat Raed Arafat.

Măsuri fără precedent în România din cauza coronavirusului! Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat miercuri că s-a luat decizia în Comitetul pentru Situații de Urgență să devină obligatorie pentru instituțiile publice, în perioada 12 martie – 31 martie, decalarea orelor la care intră la serviciu bugetarii. Arafat a explicat că în loc să se intre toți angajații la serviciu la ora 08.00, o parte din ei să intre la 08.00, altii la 09.00, altii la 10.00, pentru a se evita aglomeratia din transportul in comun si a se limita riscul infectarii cu COVID-19.

 

Publicat: 11 Mar. 2020, 14:23 Vedete
Pe aceeași temă