Folosirea excesiva de plastic a ajuns sa devina o obisnuinta, si la noi in tara.
De aceea, intr-un loc din lume, oamenii s-au gandit sa inlocuiasca acest material cu un impact negativ asupra mediului inconjurator.
Astfel ca, plasticul a fost inlocuit cu frunze de banana. Metoda e una inovatoare si total bio, pentru ca nu dauneaza in vreun fel naturii. In mod cert vi s-a intamplat sa vedeti, atunci cand mergeti la supermarket, fructe si legume ambalate individual in pungi de plastic.
Unii ar putea considera acest lucru o folosire excesiva a plasticului, de aceea, intr-un loc din lume, locuitorii s-au gandit sa mai economiseasca in ceea ce priveste materialul nociv. In locul pungilor sau a ambalajelor din plastic, ei utilizeaza frunze care provin de la bananieri. Sunt ferite si de pesticide, dupa cum mentioneaza cei care s-au gandit la aceasta tehnica mai prietenoasa cu mediul.
Tara care a pus in aplicare metoda este Thailanda. Mai exact, totul a inceput intr-un supermarket din orasul Chiangmai, care se numeste Rimping. Acolo, produsele cum ar fi fructele si legumele vin ambalate in frunze de banane. Locuitorii cred ca este un lucru bun, iar din acest motiv plasticul a fost inlocuit. Totul ar putea fi extins si la nivel national, in Thailanda, dar si global, daca se vor arata alte tari doritoare de schimbare.
Alternativa de inlocuire a ambalajelor de plastic este una cat se poate de interesanta, pentru ca alimentele pot fi pastrate un timp mai scurt. Astfel, cumparatorii stiu ca sunt mereu proaspete, fata de cele care vin ambalate individual. In supermarketul mentionat anterior, castravetii, ardeii grasi, sau merele si bananele ajung sa fie puse in pachete speciale realizate din frunze de banana.
In mod cert, acest lucru nu inseamna ca plasticul a fost complet eradicat. Insa, este un prim pas foarte bun, in sensul acesta. De asemenea, imaginile realizate in magazinul cu pricina au devenit virale, in randul internautilor.
Dupa ce au fost postate pe Facebook, de catre un client, au strans peste 11 mii de aprecieri, in doar doua zile! Multi au laudat intiativa, dar au existat si carcotasii care au subliniat faptul ca sub frunzele de banana bine impaturite exista folie de plastic.
(sursa: mothership.sg)