Caz ireal! Un bebeluş s-a născut cu dantură completă. Imaginile cu nou-născutul au devenit virale: „E o afecțiune destul de rară”

Publicat: 26 mart. 2024, 12:08 Autor: Hermina Hagianu News
Caz ireal! Un bebeluş s-a născut cu dantură completă. Imaginile cu nou-născutul au devenit virale: E o afecțiune destul de rară

O mămică a stârnit un val de controverse pe reţelele de socializare după ce a publicat mai multe imagini cu fiica sa. În momentul în care micuţa a început să zâmbească, internauţii au observat că avea o dantură completă. Bebeluşul suferă de o afecţiune extrem de rară, care poate fi periculoasă dacă nu este tratată la timp.

Dințișorii micuţei se numesc „dinți natali” și sunt prezenți la naștere. Foarte puțini bebeluși se nasc cu dantura completă.

“Fiica mea s-a născut cu un set complet de dinți și vreau să fac cunoscută aceasta “afecțiune”, spune mămica.

„Dinţii natali” pot fi periculoşi pentru bebeluşi

Dinţii natali se dezvoltă pe gingia inferioară, unde vor apărea dinții incisivi centrali. Au o rădăcină foarte mică și cel mai adesea se clatină. Pot fi foarte incomozi pentru mamele care alăptează, pot provoca iritații și răni la nivelul limbii copilului și, în principiu, sunt îndepărtați la scurt timp după ce bebelușul a venit pe lume. Acest lucru se face mai ales daca dintele este slăbit și copilul riscă să îl înghită.

De cele mai multe ori, dinții natali nu au legătură cu o afecțiune medicală. Cu toate acestea, uneori aceștia pot fi asociate cu Sindromul Ellis-van Creveld, Sindromul Hallermann-Streiff, sindromul Pierre-Robin sau sindromul Soto.

@nikadiwa One smile at a time. #newborn ♬ Thank You for Being You – OctaSounds

Internauţii au reacţionat imediat la imaginile care au devenit virale. Mulţi spun că nu au mai văzut niciodată un bebeluş cu dantură completă.

“Nu am mai văzut un set complet de dinți natali până acum!”/“Oau, de obicei dinții natali sunt unul, maxim doi”/ “Nepoțica mea are dinți natali, dar doar doi, în partea de jos. E o afecțiune destul de rară!”, sunt doar câteva dintre comentarii.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 26 mart. 2024, 12:08 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă