Klaus Iohannis, mesaj pentru români:”Urmează săptămâni critice. Să avem mare grijă de părinții și bunicii noștri!”

Publicat: 23 Mar. 2020, 14:20 News
Klaus Iohannis, mesaj pentru români:”Urmează săptămâni critice. Să avem mare grijă de părinții și bunicii noștri!”

Președintele Klaus Iohannis a venit, cu puțin timp în urmă, cu un nou mesaj pentru români, în contextul în care România a intrat în cea de a doua săptămână de stare de urgență din cauza pandemiei de COVID-19.

Începând de duminică, în țara noastră s-au înregistrate primele cinci decese ale unor pacienți infectați cu coronavirus.

„Țara noastră se confruntă cu situația tragică a primelor decese. Toate datele arată că noul coronavirus poate afecta persoanele în vârstă. Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș, limitați deplasările! E singura cale prin care vă puteți proteja”, a spus președintele României.

„E adevărat: menținerea distanțării sociale e calea care ne va scoate la lumină. Să avem mare grijă de părinții și bunicii noștri de la distanță! Urmează săptămâni critice care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului. Acum e momentul să fim puternici și solidari. Adevărata forță a unei națiuni este de a avea grijă unii de alții, respectând cu strictețe regulile. Stând acasă, îi ajutăm pe medici să le ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire. Să fim responsabili și să nu contribuim la prelungirea unei perioade grele pentru toată lumea”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

„Gravitatea situației este fără precedent și trebuie să ne unim forțele. E inadmisibilă discriminarea împotriva cetățenilor vulnerabili. Vă asigur că statul face toate eforturile pentru a depăși cu bine acestă situație. Măsurile restrictive de până acum au fost luate gradual. Orice restrângere a drepturilor mă mâhnește profund, nu este o decizie ușoară, dar e necesară pentru a proteja sănătatea românilor, ne confruntăm cu o situație fără precedent! 

Nu ne vom opri și vom lua măsuri mai dure pentru limitarea răspândirii virusului! În același timp, vom lua măsuri economice în continuare pentru a-i ajuta pe cei afectați. Tot ce avem la dispoziție, toate instrumentele fiscale și economice, toate reusrele sunt puse în slujba românilor și ajutării firmelor care trec azi prin momente dramatice. În momente de cumpănă, atunci arătăm cine suntem cu adevărat. E timpul altruismului și generozității. Eu cred în noi, românii, și știu că uniți putem răzbi și de această dată”, a precizat președintele României.

 

Publicat: 23 Mar. 2020, 14:20 News
Pe aceeași temă