Klaus Iohannis, un nou apel către români: „Dacă ne relaxăm prea repede, va fi foarte grav!”

Publicat: 08 apr. 2020, 13:51 Autor: Elena News
Klaus Iohannis, un nou apel către români: Dacă ne relaxăm prea repede, va fi foarte grav!

Klaus Iohannis, din nou apel către români: „Dacă ne relaxăm prea repede, va fi foarte grav!” Președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel către români, după vizita la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

„Auzim la știri că sunt unele țări unde se face un plan pentru relaxare. Noi în România nu suntem în această fază. La noi numărul de cazuri crește, persoanele tratate la urgențe crește și chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede criza nu suntem încă în faza în care putem să ne relaxăm.

Dacă respectăm cu sfințenie regulile impuse de autorități, atunci cu siguranță vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare. Dacă ne relaxăm prea repede, dacă credem că vremea frumoasă alungă virusul, putem să ajungem în faza în care măsurile trebuie prelungite încă luni de zile și nimeni nu își dorește așa ceva”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, din nou apel către români: „Nu vom merge la biserică, nu invităm pe nimeni la masă”

„Îmi cade și mai greu să vă spun este legat de sfintele sărbători. Duminică e Învierea Domnului pentru catolici, evanghelici, iar în cealaltă duminică pentru ortodocși. Eu voi sărbători acum, duminică. O să stau acasă, cu soția mea Carmen. Nu vom merge la biserică, nu mergem să luăm Lumină, nu invităm pe nimeni la masă. Vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga. Asta mă aștept să faceți cu toții, dragi români. E foarte important să respectăm și acum regulile. Dacă acum scăpăm din mână această epidemie s-ar putea si fie foarte grav. Vă rog să respectați în continuare indicațiile autorităților pentru ca după aceea să ajunge cât reușim de repede în faza în care și la noi se poate discuta de măsuri de relaxare”, a mai spus președintele României.

 

 

Publicat: 08 apr. 2020, 13:51 Autor: Elena News
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă