Kit-ul pe care trebuie să-l ai acasă, dacă te infectezi cu Covid-19

Publicat: 10 Apr. 2020, 13:31 News

Pandemia de coronavirus a creat foarte multă spaimă în sufletele oamenilor, iar o mare parte dintre aceștia și-au făcut provizii, având în vedere contextul în care ne aflăm cu toții.

Dacă o persoană prezintă simptome de coronavirus, este posibil sa te tratezi acasă, evident cu știința doctorilor și a medicului de familie. Există un anumit ”kit” – dacă l-am putea numi așa – pentru acasă, dacă vei fi nevoit să stai în izolare.

Astfel că, potrivit Click, există o listă cu sugestii pentru kit-ul pe care îl poți face acasă.

Pentru a curăța și igieniza casa, trebuie să avem o sticlă cu clor, una cu înălbitor de rufe pe bază de clor, un dezinfectant pentru suprafețe. De asemenea, întreaga locuință trebuie să fie curățată. Dacă în casă există o persoană bolnavă de Covid-19, trebuie ca baia să fie foarte bine dezinfectată, mânerele ușilor, robinetul de la cadă sau chiuvetă și orice suprafețe pe care le-ar putea atinge. De asemenea, să ai și detergent de rufe și săpun.

Să nu uităm că trebuie să fim echipați și cu mănuși și măști de protecție, pentru a nu ne infecta cu virusul venit din China. Mănușile din latex sunt cele mai bune sau cele chirurgicale. De asemenea, dacă îngrijești o persoană bolnavă, ar fi de recomandat să folosești si ochelari cu vizieră din plastic sau ochelari de protecție. Trebuie să ai în casă dezinfectant pentru mâini, perie de unghii, prosoape de hârtie, șervețele.

De reținut, dacă o persoană din locuință e bolnavă: bolnavii ar trebui să folosească prosoape de hârtie de unică folosinţă în loc de un prosop de mâini, iar membrii sănătoși trebuie să-şi scoată obiectele de toaletă din spaţiul comun.

În locuință trebuie să mai ai și medicamente (paracetamol, spray nazal etc), dar și consumabile medicale. Totodată, nu uita să ai si un termometru și un aparat de tensiune. Cât despre hrană, e bine să avem mâncare bogată în proteine, vitamine, enzime etc.

Publicat: 10 Apr. 2020, 13:31 News
Pe aceeași temă