Karl Lagerfeld a murit la 85 de ani! Designerul Chanel era bolnav de cateva saptamani

Publicat: 19 feb. 2019, 17:00 Autor: Simona Vedete

Karl Lagerfeld, unul dintre cei mai cunoscuti designeri din lume, a murit la 85 de ani.

Celebrul desginer si fondator al brandului Chanel s-a stins din viata dupa ce a fost bolnav timp de cateva saptamani. Acesta a murit in cursul zilei de azi, potrivit revistei Closer.

Karl a lipsit de la ultimele show-uri haute couture desfasurate in Paris pe 22 ianaurie, insa compania a declarat ca acesta doar s-a simtit obosit.

Intr-o declaratie care s-a dat dupa ce a lipsit de la al doilea show, s-a spus: „Domnul Lagerfeld, directorul artistic a casei de moda Chanel, care s-a simtit obosit, a rugat-o pe Virginie Viard, director al studioului creatic Chanel, sa-l reprezinte” potrivit Mirror.

A fost pentru prima oara in istorie cand Karl nu si-a facut prezenta pentru plecaciunea finala de la sfarsitul show-ului Chanel. Karl a condus celebra casa de moda, infiintata de Coco Chanel, timp de 30 de ani.

Karl Lagerfeld a murit la 85 de ani

Karl Lagerfeld a murit la 85 de ani

Era recunoscut imediat dupa outfit-ul sau extravagant: un costum negru, parul alb prins intr-o cada de cal, manusi din piele fara degete si ochelari de soare inchisi la culoare.

Karl a scos cate 8 colectii pe an spre bucuria editorilor de fashion dar si a cumparatorilor. S-a nascut intr-o familie instarita din Germania pe 10 septembrie 1933, si s-a mutat la Paris in 1953 pentru a-si indeplini visul de a-si face o cariera in lumea modei.

La scurt timp dupa a declarat ca s-a indragostit de tot ce tine de moda atunci cand mama lui l-a dus la un show Dior in 1949. Si-a facut repede un nume in industrie insa cea mai mare miscare in cariera a fost in 1983 cand a devenit director creativ la Chanel.

I se atribuie faptul ca a reusit sa duca hainele pe o linie mai moderna, special ca sa atraga tinerii, cu o explozie de culori, taieturi modificate si alte materiale, fata de cele cu care se lucra in trecut.

Publicat: 19 feb. 2019, 17:00 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă