Zina Dumitrescu a murit la 10 ani dupa Costin Dumitrescu. De la moartea lui, starea ei de sanatate s-a degradat

Publicat: 29 Mar. 2019, 10:23 News 3

Pe 28 martie 2019, Zina Dumitrescu a murit la onorabila varsta de 82 de ani. Mama Modei si-a dat ultima suflare in somn, in camera ei de azil.

Coincidenta sau nu, Zina Dumitrescu a murit la 10 ani dupa Costin Dumitrescu. Pentru cine nu stie, conferentiarul a fost al treilea ei sot. Mariajul Zinei Dumitrescu cu Costin Dumitrescu a durat 22 de ani. Cei doi au avut impreuna clipe romantice, fericite si tot ce isi doreau. Cum a murit Zina Dumitrescu – click!

Din toate cele 3 casnicii ale sale, Zina Dumitrescu vorbea doar de ultima. Era indragostita pana peste cap de Costin Dumitrescu. Din nefericire, aceasta il banuia de infidelitate. Pe 17 iunie 2006, jurnalul.antena3.ro titra ca Zina Dumitrescu a incercat sa se sinucida.

Zina Dumitrescu a murit la 10 ani dupa Costin Dumitrescu

  • ”Cu doua zile inainte de a implini varsta de 70 de ani, Zina Dumitrescu a fost internata la Spitalul Floreasca. Diagnosticul? Oficial: criza biliara. Neoficial: tentativa de suicid. Miercuri noapte, dupa o supradoza de Diazepam, Zina Dumitrescu a ajuns pe patul de spital.
  • Se pare ca „Mama Zina” a mai incercat sa se sinucida inainte de a-l naste pe Catalin. Costin Dumitrescu, sotul Zinei, al treilea la numar, a facut declaratii socante. Acesta a spus joi seara ca abia a revenit din Germania, iar nevasta lui se afla la niste prieteni din Ramnicu-Valcea, pentru a se reface dupa o suferinta fizica. Totusi a „dat” din casa, marturisind ca Zina are ceva probleme mentale.
  • Desi cei doi soti locuiau impreuna, nu prea stiau unul de altul. Cu ceva timp in urma, Zina il invinovatise pe Costin de infidelitate. Ea era ferm convinsa ca sotul ei o „traduce” de mai bine de 19 ani cu o tanara din Germania. Sa se fi saturat Zina de aceasta telenovela de doi lei vechi? Gelozia sa fi fost oare motivul pentru care designerul sa fi vrut sa-si incheie socotelile cu viata?
  • Medicii de la Spitalul Floreasca au reusit sa o stabilizeze si au confirmat ca designerul se afla intr-o rezerva a spitalului, fiind in afara oricarui pericol. Si ca are nevoie de liniste. Chiar si de ziua ei”, scria jurnalul.antena3.ro in 2006.

Tot ei mentionau un zvon neplacut: cel al divortului. Cu toate astea, mariajul a continuat. In anul 2008, Zina Dumitrescu a vorbit despre Costin Dumitrescu intr-un interviu. A vorbit bland despre el si a povestit cum a cucerit-o.

  • „Jur că nu ştiu dacă a fost ceva în mod special. El m-a cucerit cu simţul umorului, e un tip foarte generos, foarte serios, are foarte mulţi prieteni; el, ca şi mine, a crescut tineri, are foarte mulţi studenţi care sunt acum şefi de catedră. E ardelean, dar ardelean cu studiile făcute in Germania. Şi de atunci suntem împreună şi e bine, e foarte bine.
  • Aş dori tuturor aşa o căsnicie, de zeci de ani, ca a mea, să aibă linişte. Când ajung acasă, cu toată viaţa asta a mea specială, ştiu când plec, dar nu ştiu când mă întorc, atât mă întreabă: ”Amarito, mai poţi, mai poţi?„ „Pot, tati, că n-am încotro.„ Nu m-a obligat nimeni să fac asta… Soţul meu se prezintă ”domnul Zinu””, a povestit emoţionată în 2008 Zina Dumitrescu, potrivit revistatango.ro.

Din pacate, in vara anului 2009, Costin Dumitrescu s-a stins din viata. Socul a fost puternic pentru Zina Dumitrescu. In interval de 3 zile, Mama Modei a aflat ca i-a murit si primul sot. Durerile si supararile au fost prea mari pentru ea. Din anul 2009, starea ei de sanatate a inceput sa se deterioreze.

Sotul Zinei Dumitrescu a murit in 2009

Cu toate ca, inca din timpul vietii, Costin Dumitrescu sustinea ca Zina are probleme mentale, familia nu a facut nicio marturisire oficiala. Zina Dumitrescu a fost internata intr-un azil de batrani in 2012. Se zvonea ca are Alzheimer, dar nimeni nu a confirmat aceasta boala, cu acte.

Din pacate, pe 28 martie 2019, Mama Modei a murit. Zina Dumitrescu a murit la 10 ani dupa Costin Dumitrescu, marea ei iubire. In vara lui 2019 se implinesc 10 ani cand Costin Dumitrescu si-a parasit familia. Cei doi nu au avut copii.

Zina Dumitrescu, singurul regret in viata

”Dacă e să regret ceva în viață, regret că am stat toată viața ca bou-n jug, măritată tot timpul. Am trecut fără să vreau, fără să divorțez , la următorul soț, dintr-o căsnicie în alta. Nu am apucat să stau și eu singură, să respir, cum stau femeile în ziua de astăzi. Cu Costin Dumitrescu, cu profesorul, am fost căsătorită 26 de ani, din ’83”, mai povestea Zina Duitrescu care a murit la 10 ani dupa Costin Dumitrescu.

Zina Dumitrescu a cunoscut-o pe Coco Chanel

  • „În 1967, la Moscova, în Piața Roșie, s-a desfășurat primul și unicul congres mondial de modă, unde eu am cunoscut-o personal pe Coco Chanel, o femeie care mi-a influențat viața destul de mult, a fost ca o Olimpiadă, cu drapele, cu deschidere oficială. Coco Chanel ieșise pentru prima oară în afara Franței, și venise la Moscova, fiind foarte curioasă să-l vadă pe Lenin. Pe vremea aceea manechinele erau angajate cu normă întreagă, cu toate că în Codul Muncii eram trecute ca muncitor necalificat, iar după ’90 eu am reușit să introduc în nomenclatorul muncii profesia de prezentator de modă”, a mai povestit Zina Dumitrescu care a murit la 10 ani dupa Costin Dumitrescu.

Zina Dumitrescu nu o placea pe Elena Ceausescu

  • „De look-ul Elenei Ceaușescu se ocupa Piți Vasiliu, care pe timpuri a avut una dintre cele mai faimoase case de modă din București, în perioada în care Bucureștiul era comparat cu Micul Paris. Ea nu avea haine urâte pe ea, dar nu știa să le poarte, le purta îngrozitor, stătea îngrozitor și nu știa să mergă, dar hainele erau de foarte bună calitate și bine făcute.
  • Era preocupată de modă, dar atât o ducea mintea, în rest nimeni nu avea voie să arate mai bine decât ea. Am avut ocazia să vorbesc cu ea la două întâlniri oficiale și o pot caracteriza ca pe o persoană acră. Mă uitam și pe podium când venea la prezentările noastre, ea ne privea așa cu o figură a dracului, îi simțeam din priviri răutatea și invidia.
  • În momentul în care Piți Vasiliu s-a îmbolnăvit, m-am trezit într-o bună zi la ușă cu un colonel pe care l-am întâlnit atunci și l-am mai întâlnit după Revoluție, pe trotuar în fața Casei de modă-. «Eu sunt nebună! Eu în primul rând nu sunt membră de partid, apoi eu o să mă duc la ea să-i spun să nu-și mai țină mâinile așa că nu-i zboară, îi spun să-și tundă cocul ăla de cuib de cuci din cap, să-și facă o mulțime de chestii. Și știu că nu-i voie, ori dumneata îți asumi răspunderea, că dumneata mă recomanzi. Spune-i că am o origine năsănătoasă și nu sunt demnă să fiu în preajma ei”. Iar omul acela, după atâția ani, și-a adus aminte și mi-a mulțumit după Revoluție”, a mai spus Zina Dumitrescu.
Publicat: 29 Mar. 2019, 10:23 News 3
Pe aceeași temă