Italienii au descoperit terapia pentru coronavirus! Cum se face tratamentul

Publicat: 17 apr. 2020, 14:21 Autor: Maria Apostol News
Italienii au descoperit terapia pentru coronavirus! Cum se face tratamentul

Ozonoterapia reprezintă o formă de tratament utilizată în vederea creșterii gradului de oxigenare a țesuturilor. Principalele efecte ale terapiei sunt cele de ameliorare a metabolismului, detoxifiere, stimulare a funcției imunitare și a mecanismelor reparatorii din organism. Recent, a fost inclusă în tratamentul pentru combaterea COVID-19.

Specialiștii din Italia sunt încântați de eficiența ozonoterapiei în lupta cu coronavirusul, iar medicul Marianno Franzini, angajat al spitalului din Bergamo, a vorbit despre beneficiile terapiei, relatează cancan.ro.

Nu am descoperit acest lucru, ci am studiat, încă de la primele contaminări cu acest virus, știind că produce hipoxie, adică lipsa oxigenului, pneumonii interstițiale, am început să gândim logic. Ozonul este un antiviral, ozonul produce oxigen prin transformarea sa, deci reduce hipoxia la pacienți, deci ozonul ajută în lupta contra infecției pulmonare, era deja folosit în pneumonii, apoi am văzut că intervine și în microcirculație, combătând trombozele, fiind un anti-trombotic.

Punând laolaltă toate aceste particularități am preparat, primii în lume, un protocol specific, pentru combaterea virusului de la început, adică de la cazurile mai puțin grave până la cele grave”, a menţionat Marianno Franzini.

„Dacă bolnavul a venit la noi de la începutul bolii, sunt 99 la sută șanse să se vindece. Dacă pacientul este deja intubat, sunt 50 la sută șanse de a-l putea salva. Putem spune că noi am abordat infecția cu coronavirus într-un mod revoluționar.

Vorbesc de Italia. Să nu îi mai lăsăm pe pacienții pozitivi la test timp de o săptămână sau 10 zile acasă, ci să îi luăm imediat și să îi tratăm deîndată.

Pentru că astfel avem 99 la sută șanse de a-i vindeca într-o săptămână. Ei nu vor mai trebui apoi să vină în spital, decât dacă starea lor s-ar agrava, însă la sută dintre ei sunt tratați acasă.

Deci salvăm mai multe vieți, avem mai puțini morți, iar viața socială, profesională, economică, poate continua ca deobicei, pentru că ar deveni o boală ca gripa, o fac și peste o săptămână – zece zile mă vindec și îmi reiau activitățile obișnuite”, a spus Marianno Franzini, potrivit România TV.

„Tratamente specifice nu există, deci s-a mers pe ideea că pacientul face boala și se poate vindeca. Noi trebuie să atacăm virusul încă de la început. Virusul nu e foarte rezistent la ozon. Așa că trebuie anihilat înainte ca el să deterioreze sistemul respirator și circulator”, a mai spus acesta.

Publicat: 17 apr. 2020, 14:21 Autor: Maria Apostol News
Tags:
Pe aceeași temă