ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost infectat cu coronavirus. A fost transferat cu elicopterul la spital!

Publicat: 21 Apr. 2020, 08:12 News

Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost infectat cu coronavirus. El, împreună cu un alt pacient, au fost transferați la Institutul Matei Balș, potrivit Mediafax.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, ÎPS Pimen a fost dus la spital cu elicopterul. Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a spus că arhiepiscopul are simptomatologie specifică virusului. Înaltul prelat are 90 de ani.

„Acum se face analiza, este la UPU, se coroborează toate datele şi se va lua o decizie. Sunt semne clinice că ar fi vorba despre o infecţie cu COVID şi în această situaţie trebuie avut în vedere unde poate fi tratat mai bine. Are o vârstă venerabilă, peste 90 de ani. Nu este încă confirmat, simptomatologia pledează pentru infecţie COVID, am înţeles că a avut si niste contacte. Se va decide dacă va rămâne aici sau va merge la Iaşi sau la Bucureşti”, a declarat pentru Mediafax Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Ce a spus Alexandru Rafila despre ÎPS Pimen, după ce a fost infectat cu Covid-19

„Poate că este o persoană sănătoasă, nu are boli cronice, mai ales că probabil a avut un trai destul de ascetic și anumite boli, cum ar fi bolile cardio-vasculare sau diabet l-au ocolit și în această situație. Poate să fie vorba despre o conjunctură favorabilă, mai ales dacă face cumva o formă cu simptomatologie redusă a bolii și nu face o formă gravă, complicată având în vedere că s-ar putea să nu aibă comorbidități”, a spus Rafila.

„Mi se pare extrem de relevant acest exemplu, pentru că ne arată că o evoluție necontrolată a bolii, din cauza unei lipse de acțiune sau a unor comportamente total necorespunzătoare, fac ca un oraș relativ mic, cum este Suceava, care are în jur de 120.000 de locuitori, să producă un sfert din cazurile din România, ceea ce este impresionant”, a spus Rafila, potrivit Digi24.

Publicat: 21 Apr. 2020, 08:12 News
Pe aceeași temă