Învățătoare din Satu Mare, reținută după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen

Publicat: 12 Sep. 2019, 15:11 Ciao.ro
Învățătoare din Satu Mare, reținută după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen

Contractul de muncă al învățătoarei din Satu Mare reținută după ce a atacat doi elevi cu spray lacrimogen a fost desfăcut.

Învățătoare din Satu Mare, reținută după ce a atacat doi elevi, de 6 respectiv 7 ani, cu spray lacrimogen, deoarece îi deranjau ora.

Urmează să fie prezentată, joi, instanței, după ce a atacat, miercuri, cu spray paralizant doi elevi care îi deranjau ora. Purtătorul de cuvânt al IJP Satu Mare, Paula Cochera, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incidentul a avut loc la școala gimnazială din Santău.

Învățătoare din Satu Mare, reținută

Învățătoare din Satu Mare, reținută

„Am fost sesizați că o învățătoare la oră a pulverizat spray lacrimogen către doi elevi, de 6 și 7 ani, unul în clasa pregătitoare și altul în clasa a I-a pe motiv că au deranjat la oră. Femeia a fost reținută și urmează să fie prezentată instanței pentru măsurile legale”, a declarat Cochera.

Cei doi elevi au fost duși la dispensar, dar nu au avut nevoie de spitalizare. În urma incidentului, toată școala a fost evacuată.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Satu Mare, Adriana Dinga, a declarat, pentru MEDIAFAX, că învățătoarei i s-a desfăcut contractul de muncă începând de joi. Clasa în care preda aceasta a fost preluată de un alt cadru didactic.

Despre învățătoare, Adriana Dinga spune că a fost angajată cu normă întreaga, ca suplinitor, cu contract de muncă pe perioadă determinată, de un an, în urma concursului organizat de Inspectorat în 4 septembrie.

„Ca și reacție violentă nu știu să vă spun, dar au fost situații în anii trecuți în care a fost încadrată pe post tot ca suplinitor, la alte școli, dar a cerut desfacerea contractului de muncă înainte de terminarea anului școlar”, a afirmat Dinga.

Publicat: 12 Sep. 2019, 15:11 Ciao.ro
Pe aceeași temă