Șoferii își cumpără moartea cu doar 10 lei. Dispozitivul din mașină ce îți pune viața în pericol

Publicat: 05 Nov. 2019, 13:50 Ciao.ro
Șoferii își cumpără moartea cu doar 10 lei. Dispozitivul din mașină ce îți pune viața în pericol

Foarte multi soferi aleg sa foloseasca o centura de siguranta falsa, fara sa se gandeasca la faptul ca urmarile pot fi tragice in cazul unui accident.

Centura de siguranta reduce riscul accidentarii la coloana vertebrala, intrucat, la momentul impactului, te va tine nemiscat in scaunul masinii. De asemenea, prin purtarea centurii, se exclude riscul parasirii autoturismului.

Adaptorul pentru centura de siguranta sau centura de siguranta falsa este un dispozitiv special creat pentru masina, ce se introduce in locasul centurii de siguranta propriu-zise pentru a opri avertizarile acustice si luminoase emise atunci cand nu purtati centura de siguranta si va aflati la volan sau pe scaunul din dreapta al pasagerului.

 

Astfel de dispozitive se gasesc la orice colt de strada, dar si pe internet. La o simpla cautare, veti gasi nenumarate modele, multe la preturi ce nu depasesc 10 lei.

Zeci de soferi aleg sa insele tehnologia moderna, dar fara sa se gandeasca la faptul ca isi pun viata in pericol. Si, din pacate, nu doar pe a lor.

In 2018, doar in Capitala, politistii au dat 25 de mii de amenzi pentru astfel de situatii.

Publicat: 05 Nov. 2019, 13:50 Ciao.ro
Pe aceeași temă