Năucitoarea poveste a româncei care a născut 21 de copii! ”Astăzi n-am mâncat, dar am muncit”

Publicat: 18 Nov. 2019, 11:40 Life

O femeie în vârstă de 51 de ani, din Satu Mare își merită pe deplin renumele de mamă eroină. A născut 21 de copii, însă acum trăiește cea mai grea perioadă din viața ei.  

Piroska este o femeie  din satul Hrip, comuna Păulești (Satu Mare), care a născut 21 de copii!

Din păcate, soarta a făcut ca nu toți dintre ei să supraviețuiască, dar cei pe care i-a crescut lângă sufletul ei au primit educație, ca să-și poată găsi ușor de muncă.

Între timp, în casa femeii au mai rămas doar trei copii, una în vârstă de 6 ani, una de 11 ani, și una de 19 ani, care este și însărcinată, în vreme ce tatăl copiilor s-a făcut dispărut.

Restul copiilor crescuți de Piroska s-au căsătorit sau au plecat la muncă în străinătate. Asta nu i-a schimbat ei viața în mai bine câtuși de puțin.

Până de curând casa în care locuia nu avea nici măcar toate geamurile, însă o mână de oameni buni care au răspuns unui apel umanitar au ajutat-o să-și izoleze casa și să-și cumpere o sobă, pentru că inclusiv mâncarea o gătea afară, pe o bucată de tablă. ”Astăzi n-am mâncat, dar am muncit”, a explicat mama eroină cam cât de grue decurge o zi normală din viața ei.

Cei care au ajutat-o mai fac un apel și la alți sătmăreni cu suflet mare, pentru a o ajuta pe doamnă cu costul consultațiilor medicale și a unor eventuale tratamente, femeii având doar un rest de auz și având o hernie vizibil de mare. Aceasta nu a putut să pună sănătatea ei pe prim plan din cauza condițiilor financiare pe care le-a avut, iar acum îi este cu atât mai greu cu cât ea aduce singura sursă de venit în casă, după ce soțul ei a murit anul trecut, scrie presasm.ro.

Publicat: 18 Nov. 2019, 11:40 Life
Pe aceeași temă