Insula Serpilor din Marea Neagra, locul interzis vizitatorilor. Ce secrete ascunde VIDEO

Publicat: 13 iun. 2019, 17:43 Autor: madalina m. Life

Insula ascunde foarte multe secrete si a fost interzisa total vizitatorilor, timp de foarte multi ani.

Insula Serpilor este localizata in Marea Neagra. Mai mult, nici exploratorii nu au avut voie sa se apropie prea mult de stancile pline de mister. Locul a capatat o astfel de aura pentru ca a fost tinut departe de ochii curiosilor.

Aceasta insula este la aproximativ 45 de minute distanta de tarmurile romanesti, dar si de cele din Ucraina. A ramas un loc plin de secrete si e considerat o adevarata perla de catre savanti. Pentru ca a starnit intotdeauna curiozitatea, mai ales pe cea a turistilor, iti prezentam cateva lucruri inedite despre Insula Serpilor.

De ce se numeste Insula Serpilor?

Legenda spune ca inca din vremurile antice, pe aceasta insula locuiau doar pasari si serpi de mare. De la acestia provine numele care i-a fost ulterior atribuit. Mai apoi, insula a fost denumita „Leuke”, care inseamna „alba” in limba greaca. Asta deoarece seamana foarte bine cu calcarul alb din Dobrogea.

nsula Serpilor din Marea Neagra, locul interzis vizitatorilor

Cand se afla sub ocupatia Imperiului Otoman, a fost denumita insula Fidonisi sau Insula Sarpelui. Dimensiunea sa este de 17 hectare, fiind un loc destul de neprimitor. De vina pentru acest lucru sunt atat solul, cat si relieful neobisnuit. Este formata din gresii dure si siliconoase, neavand izvoare de apa dulce.

De asemenea, vegetatia de pe Insula Serpilor este una saracacioasa. La fel se intampla si cu fauna, pentru ca include ca specii doar naparca, dar si sarpele de casa. Exista istorici care sustin ca serpii au fost exterminati de pe insula, in cea de a doua parte a secolului XX. Pe atunci, acolo au fost cantonate trupele sovietice.

In plus, pe insula ar fi existat in vremurile antice si un templu dedicat eroului Ahile, din mitologie. Istoricii si arheologii au reusit mai rar sa faca sapaturi acolo, de aceea rezultatele nu au fost vreodata cele sperate. Acces interzis pe insula Komodo! 

S-a aflat in componenta Romaniei pana in anul 1944, atunci cand a fost ocupata de sovietici, in cel de Al Doilea Razboi Mondial. Insula Serpilor a fost si bombardata in acea perioada si acolo a fost infiintata o unitate de supraveghere maritima si aeriana, potrivit adevarul.ro.

Misterele de pe insula

In apropiere de aceasta insula din Marea Neagra s-ar afla un veritabil Triunghi al Bermudelor. Asta deoarece de-a lungul istoriei, au disparut numeroase aeronave, fara vreo explicatie stiintifica sau logica. O legenda spune ca pe data de 5 decembrie 1945, cinci bombardiere americane au disparut acolo. In 1990, un avion grecesc de mici dimensiuni s-a facut nevazut la doar 40 de kilometri de tarmul romanesc.

Astfel de cazuri au fost raportate de cei care au avut vreo legatura cu insula, sau au incercat sa ajunga acolo, cu zecile. Un alt fenomen straniu a fost dezvaluit si de catre pescari. Este vorba de cel al „marii care arde”. Salariu de 65.000 de dolari pentru un job pe o insula!

Publicat: 13 iun. 2019, 17:43 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă