INSP: A fost confirmat primul caz de gripă în România din această toamnă

Publicat: 30 Oct. 2020, 10:07 Arhiva

În România a fost confirmat primul caz de gripă din această toamnă, potrivit INSP.

Recent, cazurile de infecții respiratorii acute a crescut cu mult față de ultima săptămână. Reprezentanții Institutului Național de Statistică Publică au anunțat faptul că a fost înregistrat primul caz de gripă din această toamnă.

În ultima săptămână, numărul total de infecţii respiratorii acute, gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare și pneumonii a ajuns la 51.730, cu 8,6% mai mare față de cealaltă săptămână, arată Digi24. Aproape 350.000 de oameni din grupele de risc s-au vaccinat antigripal.

”Săptămâna 19 – 25 octombrie (S43/2020) – la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 51.730, cu 44% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (92.414) şi cu 8,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (47.636)”, a precizat în cursul zilei de joi Institutul Naţional de Sănătate Publică, citat de Agerpres.

A fost confirmat primul pacient infectat cu gripă și coronavirus în același timp

În Mexic, medicii au confirmat primul pacient care are și gripă sezonieră, dar și noul coronavirus. În acest moment, comunitatea medicală este îngrijorată, deoarece sistemul sanitar este pus la mare încercare acum, arată Click. În condițiile în care vor mai apărea mai multe cazuri de pacienți care au și gripă sezonieră și coronavirus, simultan, atunci autoritățile vor fi nevoite să ia și alte măsuri.

Pacientul identificat este o femeie în vârstă de 54 de ani care are și alte comorbidități, și anume obezitate și suferă de o boală autoimună. De asemenea, femeia a suferit și de cancer, dar și de o afecțiune pulmonară cronică. În acest moment, pacientul se află internat în spital, iar starea de sănătate este una stabilă.

„Mai mult decât convergenţa celor două boli la aceeaşi persoană, un lucru mai puţin obişnuit, trebuie să ne preocupe juxtapunerea epidemiei cu sezonul de gripă, fapt ce ar putea duce la o saturaţie a spitalelor”, a scris luni pe Twitter, Alejandro Macias, responsabil cu gestionarea epidemiei de gripă din 2009.

Publicat: 30 Oct. 2020, 10:07 Arhiva
Pe aceeași temă