Începe să crească numărul de cazuri noi de COVID-19 în România! 213 persoane pozitive în ultimele 24 de ore

Publicat: 24 mai 2020, 13:40 Autor: Elena Arhiva
Începe să crească numărul de cazuri noi de COVID-19 în România! 213 persoane pozitive în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 24 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.070 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.399 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1179 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

213 persoane pozitive în ultimele 24 de ore

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 213 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 188 de pacienți.  Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.973 de  persoane. Alte 60.423 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.  Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 368.482 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 342 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 833 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Unde se găseşte „scutul” care ne-ar putea feri de coronavirus

Profesorul Zhen Yan de la Universitatea din Virginia (SUA) a prezentat rezultatele unui studiu care poate contribui enorm la câştigarea luptei cu pandemia. Acesta a explicat unde se găseşte „scutul” care ne-ar putea feri de coronavirus.

Studiul realizat de profesorul Zhen Yan are obiectivul de a observa de ce unele persoane trec peste infecția cu coronavirus fără a prezenta simptome, pe când altele prezintă forme medii și chiar foarte grave. Potrivit oamenilor de știință, există un antioxidant, numit „Extracellular superoxide dismutase, care are un rol crucial în combaterea coronavirusului.

”Acest antioxidant se eliberează în corp, în mod natural, în timpul exerciţiilor fizice. Mai întâi în muşchi, iar apoi, în urma circulaţiei sângelui, ajunge la organele noastre vitale. Când un individ face exerciţii fizice, în corp se eliberează cantităţi mai mari de EcSOD”, spune profesorul Zhen Yan.

Publicat: 24 mai 2020, 13:40 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×