Încă o țară a anunțat că este liberă de COVID-19!

Publicat: 05 Jun. 2020, 14:01 Arhiva
Încă o țară a anunțat că este liberă de COVID-19!

Fiji, statul insular din Oceanul Pacific, nu mai are niciun caz activ de COVID-19, a transmis prim-ministrul Voreqe „Frank” Bainimarama, scrie Agerpres.

„Deşi numărul testărilor a crescut în fiecare zi, au trecut 45 de zile de când am înregistrat ultimul caz. Fără să înregistrăm decese, rata noastră de însănătoşire este de 100%” , a scris prim-ministrul Bainimarama într-un mesaj publicat pe Twitter. „E vorba despre rugăciuni care au fost ascultate, muncă asiduă şi afirmarea ştiinţei!”, a adăugat politicianul.

Fiji, cu o populație de 900.000 de locuitori, a avut doar 18 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus. Primul pacient a fost testat pozitiv pe 19 martie, iar ultimul caz a fost înregistrat pe 21 aprilie.

Ministrul Sănătății din Fiji, Ifereimi Waqainabete, a spus că Guvernul a continuat în această perioadă să testeze în mod constant toate cazurile suspecte care au fost raportate autorităţilor sanitare. „Nu putem să lăsăm garda jos”, a continuat el.

Graniţele închise pentru toţi călătorii din străinătate

Peste 2.000 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate în Fiji. Aproximativ 100 de persoane se află în continuare în unităţi de carantină, însă niciuna dintre ele nu a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Fiji şi-a închis graniţele pentru toţi călătorii din străinătate, însă organizează uneori curse aeriene de tip charter pentru cetăţenii săi.

În această ţară au rămas în vigoare restricţia care limitează adunările publice la cel mult 20 de persoane şi o dispoziţie adoptată la nivel naţional, care interzice rezidenţilor să îşi părăsească locuinţele pe timpul nopţii.

De ce a raportat România ieri mulţi bolnavi de COVID-19. Creşterea cazurilor de coronavirus este, de fapt, o scădere

Creşterea semnificativă a cazurilor de coronavirus anunţată joi de Grupul de Comunicare Strategică vine după testarea masivă făcută recent.

Astfel, raportat la numărul de teste făcute, cifra arată, de fapt, o scădere procentuală a infectărilor cu coronavirus, potrivit adevarul.ro.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat joi 238 de cazuri de infectare, ceea ce înseamnă o dublare a celor de luni, spre exemplu, când au fost 141, iar marţi, 119 cazuri noi.

Publicat: 05 Jun. 2020, 14:01 Arhiva
Pe aceeași temă