In Romania se va emite licenta pentru taxiuri electrice. Care oras face primul pas

Publicat: 29 May. 2019, 17:54 Ciao.ro
In Romania se va emite licenta pentru taxiuri electrice. Care oras face primul pas

Schimbare majora in Romania, care ar putea da peste cap sistemul de taximetrie.

In Romania se va emite licenta pentru taxiuri electrice. Municipiul Suceava tine pasul cu restul Europei si este primul din Romania care atribuie licente de transport persoane in regim de taxi pentru autovehiculele electrice.

Chiar in aceasta luna va fi pusa in aplicare noua masura, care va revolutiona sistemul de transport in regim de taxi. Primele autorizatii vor fi aprobate in sedinta de Consiliu Local de joi, 30 mai.

In Romania se va emite licenta pentru taxiuri electrice

In Romania se va emite licenta pentru taxiuri electrice

Dupa Suceava urmeaza si Cluj-Napoca, care va atribui aceste licente din luna septembrie. Primarul Emil Boc vrea sa modifice Regulamentul de taxi local si sa obtina modificarea Legii Taximetriei, pentru a putea emite licente de taxi peste norma legala, de patru masini la mia de locuitori.

Iar daca in Cluj sunt doua statii de incarcare pentru masini electrice iar alte cinci in curs de amenajare, in Suceava deja sunt montate 28 de statii de incarcate, obtinute cu fonduri elvetiene. Insa sucevenii nu se opresc aici, vor sa monteze alte opt statii printr-un proiect cu Administratia Fondurilor de Mediu.

Vor fi subventii de 45.000 de lei pentru achizitionarea masinilor electrice, astfel ca cei care vor vrea sa beneficieze de licente exclusive pentru taxiuri electrice o pot face cu subventii de 45.000 de lei prin programul Rabla Plus, insa nu mai mult de 50% din pretul de comercializare, potrivit monitorulsv.ro.

Publicat: 29 May. 2019, 17:54 Ciao.ro
Pe aceeași temă