La maternitatea din Botosani s-a nascut un baietel cat o sticla de suc! Bebelusul cantareste 720 de grame! Ce sanse de supravietuire ii dau medicii?!

Publicat: 29 May. 2019, 16:11 News 3
La maternitatea din Botosani s-a nascut un baietel cat o sticla de suc! Bebelusul cantareste 720 de grame! Ce sanse de supravietuire ii dau medicii?!

In judetul Botosani numarul de cazuri de femei care ajung la maternitate sau la un control de specialitate doar atunci cand trebuie sa nasca este foarte mare.

La maternitatea din Botosani s-a nascut un baietel cat o sticla de suc! Un bebeluş de doar 720 de grame a fost adus pe lume duminică, la Maternitatea Botoşani. Băiețelul s-a născut la doar 24 de săptămâni de sarcină, adică char la limita între avort şi copil, iar medicii specialişti s-au chinuit să o ţină în viaţă. Practic, copilul era atât de mic la naştere încât grosimea mâinii sale era asemenea grosimii degetului unui adult.

Bebeluşul de doar 720 de grame adus pe lume duminică, la Maternitatea Botoşani, a fost încadrat la grad extrem de prematuritate. Bebelusul s-a născut la 24 de săptămâni, fiind atât de mică încât o mânuță avea grosimea unui deget al unui adult. Mai întâi a fost stabilizat, după care bebelușul a fost transferat către Maternitatea din Suceava, unitate cu rang superior scriu jurnalistii de la monitorulbt.ro

La maternitatea din Botosani s-a nascut un baietel cat o sticla de suc!

Din acest motiv, după ce a fost stabilizat, bebeluşul a fost direcţionat către Maternitatea din Suceava, care este de rang superior celei din Botoşani, şi care poate gestiona astfel de cazuri. O ambulanţă l-a transportat pe acesta la Suceava, medicii neonatologi din judeţul vecin încercând să îl ajute să se dezvolte şi să supravieţuiască.

Potrivit medicilor specialiști de la Maternitatea Botoșani, există foarte multe cazuri în care femeile însărcinate vin la medic doar în momentul în care nasc, astfel că riscul unor naşteri cu probleme sau de copii prematuri creşte foarte mult.

Cel mai mic bebeluş născut la Maternitata Botoşani a cântărit 580 de grame şi a venit pe lume în 2017.

Publicat: 29 May. 2019, 16:11 News 3
Pe aceeași temă