Impresionant! O fetiță de 12 ani, diagnosticată cu Covid-19, s-a internat în spital ca să își protejeze mama bolnavă

Publicat: 29 Jul. 2020, 08:54 Arhiva
Impresionant! O fetiță de 12 ani, diagnosticată cu Covid-19, s-a internat în spital ca să își protejeze mama bolnavă

O fetiță de 12 ani din Oradea, infectată cu coronavirus, s-a internat în spital de bunăvoie, pentru a-și proteja mama bolnavă. Fetița a insistat să fie dusă la spital și și-a făcut singură bagajul deși mama nu dorea să o lasă se plece. Medicii sunt impresionați de gestul ei și spun că micuța are simptome ușoare și acceptă orice tratament necesar.

Ariana, în vârstă de 12 ani, s-a infectat în urma unei întâlniri la o terasă, în oraș, cu niște prieteni. Una dintre fetițele cu care Ariana s-a jucat a fost confirmată cu coronavirus, astfel că atât ea, cât și mama au fost testate, scrie ebihoreanul.ro.

Testul mamei a ieșit negativ, dar al fetiței pozitiv. Fiind asimptomatică, de la DSP li s-a spus că Ariana poate fi internată sau să rămână în izolare la domiciliu. Fetița a fost cea care a decis să se interneze și chiar a insistat pe lângă mama ei să o lase să plece la spital. Copila a avut un motiv puternic în luarea acestei decizii: pentru a-și proteja mama. În urmă cu doi ani, femeii i-a fost descoperită o afecţiune oncologică serioasă, a fost operată, iar în prezent urmează sesiuni de chimioterapie.

„Mama, vreau la spital!”

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital”, a declarat mama fetiţei.

Medicul care o tratează pe fetiță spune că la câteva zile după internare, ea a început să manifeste simptome uşoare de boală şi a înţeles că trebuie să i se ia sânge şi să fie investigată tomografic.

Medicul curant al Arianei, dr. Adriana Codreanu, de la secţia de Boli Infecţioase II, unde sunt îngrijiţi pacienţii cu Covid-19, a declarat pentru eBihoreanul că are „numai cuvinte de laudă” despre pacienta sa. În condiţiile în care este dovedit că persoanele asimptomatice, inclusiv copiii, pot transmite infecţia celor din jur, decizia fetiţei de a se interna pentru a evita îmbolnăvirea mamei demonstrează că este „foarte deşteaptă, hotărâtă şi cu mult bun-simţ”.

Ariana visează să devină medic pediatru „ca să ajute copiii, la fel cum a fost ajutată şi ea când a fost bolnavă, la 3 ani”, povesteşte mama.

Citeşte şi: Avertismentul transmis de OMS: ”Cu toţii vrem să evităm ca ţările să revină la închidere totală, dar există situaţii în care aceasta este singura opţiune”

Publicat: 29 Jul. 2020, 08:54 Arhiva
Pe aceeași temă